Всичко в името на красотата

На какви странни процедури се подлагат звездите, за да са вечно млади

Деяна Ангелова 15 November 2011

На какви странни процедури се подлагат звездите, за да са вечно млади

Саймън Коуел започва деня си с катерене на дървото пред къщата му. Това е нещо като ритуал, вдъхновен от детските му години. Вярва, че поддържа младия си дух, и е готов да се пребори с всички трудности през деня. 51-годишният телевизионен продуцент и създател на X Factor разкри наскоро и друга своя тайна, свързана с вечната младост. Всяка седмица медицинска сестра му влива венозно уникален коктейл от витамини - С, В12, магнезий и куп други съставки. „Дава ти енергия за дни напред. Дори когато имам служебни срещи с продуценти, сестрата просто ми забива иглата в ръката и ние продължаваме да си говорим. Препоръчвал съм го на много хора и всички са оставали доволни. Едно момиче дори получи два оргазма по време на вливането на витамините“, заяви в интервю Саймън Коуел. И ако това ви звучи странно, то почакайте да разберете на какво се подлагат останалите знаменитости в стремежа си да останат вечно млади и красиви.


Дракула фейслифт
Не са замесени вампири, но пак е достатъчно кървава процедура. Именно затова са я кръстили и така. Става въпрос за богата на тромбоцити плазма. От „жертвата“ се източва определено количество кръв, която минава през специален уред и след това се инжектира в кожата на лицето. Обновената кръв увеличава естественото производство на колаген и кожата изглежда много по-млада. Един от най-известните почитатели на тази процедура е Анджелина Джоли. Недостатъкът е, че ефектът не е много дълготраен.

Отровна козметика
Идеята за ухапване от змия или ужилване от пчела не изглежда особено примамлива, но звездите с готовност дават парите си за процедури и козметика на основата на отровата. Смята се, че тя е шампион в борбата с бръчките. Нещо като ботокс от природата. 38-годишната Гуинет Полтроу е голям почитател. А Камила, Дани и Кайли Миноуг залагат на маска от отрова на пчела, която струва към 100 долара. Как става чудото ли? При контакта на отровата с кожата се изпращат сигнали до нервите да произвеждат химикали, чрез които лицевите мускули се отпускат и заздравяват. И от бръчките нямало и следа.

Птичи екскременти
Може да останете изненадани, ако се запишете за „Гейша фейшъл“ на лицето. Защото при нея се използват екскременти на птици. Или по-точно на обитаващи Япония славеи. Виктория Бекъм била обсебена от тази странна процедура, която се предлага в спа център в Ню Йорк срещу 250 долара. Даже си поръчала за вкъщи крем, направен от акитата на славейчетата. Те съдържат ензим, който разрушава най-горния слой на кожата. И се оказвате с чисто ново лице.

Ледени стаи
При криотерапията всъщност те замразяват, докато си жив. Облечен си само с чорапи, ръкавици, бельо и шапка. На лицето ти се слага маска. След това те затварят в стая, където температурата е минус 130 градуса по Целзий. Стоиш там в продължение на три минути. Екстремната температура мигновено кара тялото да премине в защитен режим, увеличават се кръвообращението и производството на серотонин (хормона на щастието). Памела Андерсън и Тони Блеър са сред феновете на тези ледени терапии.

Терапия с пиявици
Тялото се обезкосмява и потапя във вана, пълна с пиявици. Докато те пият от кръвта ви, вие се подлагате на блажена детоксикация. 48-годишната Деми Мур е възхитена от процедурата, която пробвала в австралийски спа комплекс. „Гледаш как пиявиците постепенно се уголемяват, докато пият от кръвта ти. Стават все по-дебели и по-дебели“, ентусиазирано преразказа преживяването си актрисата.

Терапия с кристали
Звучи приятно, но в действителност е малко стряскащо. Става въпрос за кристали, които се използват в стоматологията и направата на порцелан. Сложното им име е бифазни трикалциеви фосфати. Те се инжектират в лицето с помощта на пистолет. Процедурата е измислена от френския дерматолог д-р Морис Дрей. Струва към 750 долара. Казано по-простичко, сякаш ви инжектират малки частици порцелан в кожата. И ефектът бил като след фейслифтинг, но без употребата на скалпел. Бившият супермодел Джери Хол го е изпробвала върху себе си.

Маска от човешка плацента
При тази процедура върху лицето с лек масаж се нанася маска, съдържаща човешка плацента. А тя пък е богата на протеини, витамини, минерали, аминокиселини. Освежаващият ефект върху лицето бил с три месеца по-дълготраен, отколкото при останалите козметични процедури. 42-годишната Дженифър Лопес си прави по две такива седмично, които й струват $1200. Сред останалите почитатели са Рийз Уидърспун и Мадона.





ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР