Тялото

Възрастта е само число

Свобoда Сидерова 13 November 2011

независимо че Джейн Фонда е кака на Жизел Бюдхен с 42 години, не й отстъпва нито по плосък корем, нито по стегнати бедра

Възрастта е само число

Или как да оборите закона за гравитацията със стягащи средства за тяло и терапии


Нищо не пречи да притежавате страхотна фигура и на... 66 години, твърди веригата клубове LА Fitness в Лос Анджелис. Резултатите от допитването до 2 хиляди фитнес маниачки са, меко казано, изненадващи. На първо място в списъка „Най-красивото тяло за 2011“ е Хелън Мирън. За носителката на „Оскар“ са гласували 17,66%, докато за класиралата се на второ място Ел Макферсън, позната с прякора Тялото, 10%. Нататък следват далеч по-млади жени, сред които Черил Коул, Кели Брук и Пипа Мидълтън. Ако си мислите, че „баба“ Хелън е изключение, грешите. 73-годишната Джейн Фонда също премери сили с 31-годишната Жизел Бюдхен, доказвайки, че уморените коне не ги убиват. Актрисата украси американския Harper’s Bazаar, а моделката - бразилския Vogue. И двете, облечени в рокля на Stella McCartney с мрежа, откриваща странично тялото. Какво толкова, ще си помислят някои от вас. Малко диета и повече фотошоп. Лошата новина е, че
за фигурата трябва да се мисли до 30 години
Според учени от Великобритания след 30 вече е късно, а след 35 положението се влошава. В изследването участват 25 хиляди мъже и жени, които се опитват да отслабнат с диета, нискокалорични продукти, многократно хранене на малки порции... От тях едва 10% успяват. Но това е само видимата част на айсберга. Повечето опити завършват с „хранителен срив“, познат като ефекта йо-йо. Следва нов диетичен щурм и така до безкрай, докато уморената от експерименти кожа увисне като спукан балон или се накъдри като плисе. Допуснете ли това да се случи, трудно ще я върнете в старите параметри. Време е фанатичната ви преданост към хидратиращите средства за тяло да се прехвърли към тези с лифтинг ефект. Боите се „отношенията“ с последните да не се изчерпят и да зациклят. Няма страшно, колкото по-рано започнете, толкова по-малко ще са проблемите в бъдеще. А и за разлика от лицето тялото е много по-благодарно и много по-лесно ще се преборите с липсата на еластичност.
лимонена мащерка и кигелия африкана срещу „плисета“
Неоспорим плюс на средствата, стимулиращи обмяната на веществата и синтеза на колаген и еластин и възстановяващи функциите на клетките, е моменталният стягащ ефект. Clarins например разчита на захари от овес, които, образувайки невидим филм на повърхността на кожата, възстановяват гладкостта й. Но основното предимство на серията Extra-Firming Body е защита на запаса от еластични влакна и на дермалната структура. „Пружиниращия“ ефект и тонуса на кожата гарантира органичен екстракт от лимонена мащерка. За да усили действието на отряда за бързо реагиране (екстракт от бразилска мимоза и захари от дървесина), Nuxe го комбинира със заздравяващи кожната повърхност екстракти от ръж и кигелия африкана. За отговорник по укрепването на колагеновите редици L’Occitane „назначи“ силиций, а Estee Llauder – биопептид. Decleor повери командването на етерични масла от безсмъртниче, лимонена трева, лимон и лайка. В дълбочина действието на лифтинг средствата е насочено към профилактика на стареенето. Наред с тонизиращата вода от хамемелис тайният коз на Planter’s са два вида хиалуронова киселина и стимулиращи клетъчното възстановяване микроелементи (цинк, мед и магнезий) и плодови киселини. Според Pupa насищането на тъканите с кислород прави кожата по-възприемчива към стягащите съставки. Силната страна на Juvena е борбата със свободните радикали. Мощно рамо на витамин Е удря екстракт от нар, също силен антиоксидант, и подобряваща еластичността съставка. 
благодарностите с нов получател
Да прощават фенките на д-р Енчев. За оборване на земното притегляне трябва да благодарят не толкова на пластичния хирург, а на технологията LPG , която наред със скулптирането на силуета стяга и кожата. Няма начин да не сте чували за вакуум стимулацията на тъканите endеrmology. Новата й модификация Cellu M6 Endermolab действа целенасочено благодарение на програмите за различни видове мастни натрупвания, резултат от задържане на течност, нарушено кръвообращение или липса на еластичност. Само след 12 процедури синтезът на колаген „хвръква“ с – внимание - 240%, а на еластин – със 140%. Нещо да кажете? След подобен скок кожата се свива като шагренова. Данните съвсем не са рекламен трик. Потвърдени са от проф. Макс Лафонтен, почетен директор по проучванията в Националния здравен институт за медицински изследвания  (INSERM) в Тулуза.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР