От модния подиум към тоалетката

Новите ухания ви канят на фешън шоу не само чрез ароматната си композиция. Флаконите са и аксесоар, допълващ дамската чанта

Илияна Йорданова 03 October 2011

Fuchsia на Alexandre Barthet

Новите ухания ви канят на фешън шоу не само чрез ароматната си композиция, която навежда на асоциации за пънк визията на 70-те или haute couture. Флаконите са и аксесоар, допълващ дамската чанта, украшенията или дънките

изкушения от пух, цветя и плисета

Наметнете пухена яка, дръзко оцветена в турскосиньо, а защо не и в електриково, както повелява Versace. Аксесоарът завладя не само женския гардероб, но и света на ароматите. Розов пухкав шал деликатно обгръща „шията“ на Fuchsia на Alexandre Barthet и загатва за интимните моменти, в които избирате тоалета си. Освежаващите нотки на бергамот, фуксия, гардения и портокалов цвят ви придават съблазнителна барокова аура.
Белязан с цвета на мистерията – виолетовото, Ange ou Demon Le Secret Elixir на Givenchy разкрива тайната на прелъстителките - въздухът се изпълва с нотки на жасмин самбак, портокалов цвят и червен жасмин, украсени на върха с италиански лимон и милувка от нероли. Не забравяйте да добавите към парфюма и стилна лилава рокля като на Blumarine – ще уцелите десетката от есенната палитра.
Макар флоралните мотиви да са запазена марка на пролетта, и сега може да се превърнете в „ходещи градини“. Официалното разрешение е на Miu Miu с шарки на момина сълза и Jil Sander - с цветни маргаритки. Нищо не пречи да се сдобиете и с принт на мак. Цветето, което расте дори в процепа между бетонни плочи - неочакван градски шик!, - украсява флакона на Flower Tag на Kenzo. Самоуверени и енигматични, се сливате със стрийтсредата и ухаете на божур, жасмин и момина сълза, посипани с нотки на касис и мандарина.
Изобилие от форми, блясък и лукс... Следвайте максимата за пищност на Кристиан Диор от колекцията му Corolle (в превод – пръстен от цветни венчелистчета) от 1947 г. J’adore на Dior във вариант тоалетна вода е последовател на стила New Look. Не пестете плисетата, които се завръщат в есенната класация от модни хитове, и разперете ветрило от роза дамаскина, иланг-иланг, жасмин самбак и портокалов цвят от Тунис.
Връзката между вечното търсене на женственост, характерно за модна къща Lanvin, и лимитирания аромат Eclat D’Arpege на едноименната парфюмерийна, са шикозните украшения. Розовата сатенена гривна с перли, увита около флакона, е вашият стилен аксесоар, който допълва сладо-страстната ви ароматна окраска от листа на люляк, сицилиански лимон, зелен чай, божур и листа на праскова.

ретро чар и магнит за метали

Ретро, ретро, ретро... Тази дума никога няма да остарее. Доказателство е колекцията на Dior. Фините странични жлебове на бутилката Potion For Mеn на Dsquared2 са препратка към старите кристални парфюмни флакони. Съдържанието пък напомня магическа рецепта: прясно откъснати листенца от червена мента и роза, стрък мащерка и щипка анжелика, поръсени с черен пипер и канела. Използвайте отварата всеки път когато сте в настроение за съблазняване.
Злато, сребро, бронз, мед – апликациите и цветовете металик в облеклото на джентълмените са must have този сезон. Така поне твърдят Mugler и Jeremy Scott. В матов метален корпус със сивозелен цвят е скрит и ароматът Body Kouros на YSL. Акордът на звездовиден анасон, тамян и китайски кедър жадно се поглъща от всяко пулсиращо местенце на мускулестото тяло на атлетичния си притежател.
Еver-blue трябва да стане нова дума в модния речник, обозначаваща вечния евъргрийн – денима. Дънковото яке и дънките като на Guess са нещото, което заема специално място в сърцето на всеки мъж - той не се разделя с тях, защото се чувства суперудобно. Усещането за свобода пък пресъздават нотките на италианска мандарина, мадагаскарски морски корал и индонезийско пачули в Jeans Spirit на Replay.
Сакото упорито се опитва да намери място в есенния мъжки гардероб и определено ще успее благодарение на Hugo Boss. Характерният за марката авангарден привкус не отстъпва както на модния подиум (съчетание на сако с кожен панталон например), така и в аромата Hugo Just Different, който съчетава папратови и ментови нотки, комбинирани с фрезия, босилек и амброва база.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР