Пустинята срещу града

Няма лош ден за косата. Има зле избран аксесоар

Свобoда Сидерова 21 March 2011

Няма лош ден за косата. Има зле избран аксесоар
 


Giorgio Armani, John Galliano, ISSA

Вълшебният тюрбан

Ориенталският полъх се усеща не само при дрехите. Популярният от 70-те аксесоар (увлечението по ретрото си казва думата) е колоритен и универсален. Giorgio Armani така се увлече по визията на бедуинка, че предлага няколко варианта. Свободният край на тюрбана може да е оформен като роза, а може да минава под брадичката. Любителките на женствени детайли ще оценят тюрбана с брошка на Issa. Ако ви се струва too much, заложете на  класиката, както направиха Andrew Gn и Jason Wu. Допускат се и интерпретации. Романтичната със страничен възел на John Galliano грабва с простота и изящество.





Anna Sui, Marc Jacobs

Да живее женствеността!
Идеята да се усили женствеността с флорални аксесоари дойде присърце на Anna Sui и Marc Jacobs. Стилистите наблегнаха на привличащи погледа дръзки украшения съответно от двете страни на главата или само от едната. Oscar de la Renta също демонстрира романтична нагласа, но далеч по-дискретно. Нюансите на изкуствените цветя или съвпадат с тези при дрехите, или контрастират колоритно.





Carolina  Herrera, Cynthia Rowley

Обратно в училище

Падате си по прагматични аксесоари от рода на шноли? Няма проблем. Котират се както обикновени, така и метални с камъни за гламурен вид. За справка виж Badgley Mischka и Rodarte. Cynthia Rowley пък припада по изчистените пластмасови, вдъхновени от сериала Star Trek. Толкова са огромни, че обхващат цялата дължина на задната част на главата от ухо до ухо. За Carolina Herrera правилото „колкото по-малко, толкова по-добре“ не важи. Стилистите изненадват с цели 5 шноли, чийто дизайн се слива с този на косата. 































Giles, Giorgio Armani Prive

Приза за най-оригинален аксесоар
грабват две марки наведнъж. Хрумката на Giles  – шапка с помпони от марабу (без майтап!) генерира идеята, че няма как да не ви забележат в тълпата. Стига, разбира се, да се справите с цялото това внимание. За Giorgio Armani Prive марсианците завладяха земята по време на седмицата на висшата мода в Париж. Доказателство за нашествието е кацналата на главата под формата на НЛО метална шапка.
























ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР