Ръкавици? Извинението не се приема

Класическият елемент от гардероба не ви освобождава от грижите за ръцете.

Свобoда Сидерова 06 March 2011

Вече няколко сезона ръкавиците не слизат от модния Олимп. Няма нищо чудно. Сложно е да си представим по-разкошен утилитарен аксесоар от копринения на цветя (Oscar de la Renta), металния без пръсти (Chanel), кожения ала ездачка (Hermes) или полупрозрачния вечерен (John Galliano). Класическият елемент от гардероба обаче не ви освобождава от грижите за ръцете. Няма да ви занимавам с прозрения от рода на това как някой печеняга може да познае по ръцете приблизителната ви възраст. Вие и сами знаете. Важно е едно: проблемната зона (горната страна на ръката, или т. нар. гръбче, съдържа 5 пъти по-малко влага от другите участъци на тялото) се нуждае от внимание не по-малко от вътрешната част на ръцете или бедрата да речем.

„Сменяме като ръкавици”
Което значи, че трябва да се запасите с 3 крема едновременно – по един за вкъщи и за работа. Третия задължително носете в дамската чанта. За плюсовете им не е нужно да говорим. Нежната и гладка кожа не се нуждае от коментар. Неочакваният бонус – вътрешна светлина, присъща на наситените с влага и подхранени ръце, приятно изненадва. Няма нищо за чудене. Confort Extreme Mains на Sisley например по брой съставки съперничи на „батковците“ за лице. В добавка екстракт от дяволски нокът подобрява подвижността на ставите и възстановява плавността на движенията на ръцете и китките (!!!). „Лакомството“ на Pevonia Botanica може да се похвали с хайвер, а кремът с интригуващото заглавие „Четирите кралици“ на L’Occitane – с екстракт от 4-те най-скъпи рози: българска, мароканска, турска и френска. Последен писък са кремовете с ефект на невидими копринени ръкавици. Независимо от многократното миене лекият защитен слой предпазва от вредната околна среда с часове. Интересното при „течната ръкавица“ на La Ric е, че е във формата на... капки, които се нанасят върху друг крем. Лекият им дезинфекциращ ефект ги прави предпочитани от стилисти. Освен за ръце някои средства са предназначени и за крака (Pevonia Botanica, Estee Lauder) и за нокти (Clarins, Nuxe). Кремът на Juvena пък може да се използва и като възстановяваща кожата на ръцете нощна маска. За целта в опаковката има специални памучни ръкавици. Обикновено антиейдж кремовете „вървят“ със SPF за защита срещу петна. Минус на някои средства е по-наситената текстура. Затова няколко минути след нанасяне излишъкът се попива със салфетка.

Ревитализиране с Restylane Vital и Restylane Vital Light на Q-Med
е подмладяване в дълбочина на кожата на ръцете с хиалуронова киселина. Restylane Vital възстановява хидробаланса на кожата, подобрява структурата, еластичността и плътността й, малките бръчки се изглаждат. Кожата е мека, нежна, с увеличен блясък и най-важното - възстановява се обемът на горната част на ръцете. Последните изследвания доказват, че  продуктите за ревитализация Restylane Vital и Restylane Vital Light имат гарантиран ефект и многократно превъзхождат резултатите от класическата мезотерапия с нестабилизирана хиалуронова киселина. След лека местна анестезия, по преценка на лекаря един  от продуктите (различават се по плътността на хиалуроновата киселина) се инжектира в кожата. За максимален резултат се извършват 3 процедури през месец. При сериозни възрастови изменения с тънка гъвкава канюла се инжектира тежката артилерия - Restylane или Restylane Perlane (обикновено се използват за заличаване на бръчки на лицето). 

Горе ръцете
Макар съветът за „омазняване“ на кожата и спане с памучни ръкавици да ви се вижда старомоден, не го пренебрегвайте. Фешън вариант на атрибута на серийните убийци са възстановяващите и енергизиращи ръкавици Hands!Up Touch of Pearl на Alessandro. Вътрешният им слой с микрокапсули с масла от авокадо и купуасу (екзотичен плод) и протеини от перли прави чудеса с увредената кожа на ръцете.   
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР