Кредит на доверие за имплантите Nagor

Една приятелка си увеличи гръдната обиколка. После стана ясно, че си е сложила френски импланти, които обявиха за опасни

Ваня Шекерова 07 February 2011


Една приятелка си увеличи гръдната обиколка. После стана ясно, че си е сложила френски импланти, които обявиха за опасни и изтеглиха от пазара. И сега тя изпадна в страшно колебание – ясно е, че ще ги сменя, но с какви? Реших да й помогна. И първото, което научих от пластичния хирург д-р Николай Георгиев, бе, че силиконовите импланти PIP в цяла Европа се подменят по предписание с Nagor, ако клиентката няма други предпочитания. Късмет, че Nagor отскоро се внасят и в България.


Те са произведени във Великобритания  (фабриките им се намират в Шотландия и Централна Англия), а лично аз бих заложила на британския консерватизъм и стандарт, които не се нуждаят от креслива реклама, за да бъдат забелязани и оценени. При това производството на Nagor датира от вече над 30 години, което, отвсякъде погледнато, си е сериозен опит в тази сфера. Отговарят на всички изисквания за качество и надеждност в Европа, притежават нужните сертификати за това (ISO, CE) и гарантират максимална защита на интересите и сигурността на пациента, предлагайки доживотна гаранция с покритие в световен мащаб.
Д-р Георгиев, в чийто кабинет има не само каталози, а и мостри от широка гама различни импланти, ми демонстрира, че Nagor имат изключително добра памет на структурата на гела (Memory Gel), което според мен би трябвало да означава, че подсилени с тях, гърдите изглеждат естествено, направо като истински. Имплантите са изключително меки и еластични, което е предимство не само за пипането им, когато са имплантирани в бюста, а и позволява на хирурга да ги постави там с много малък разрез и респективно оперативен белег. Значи и при подмяната на старите импланти на моята приятелка разрезът ще е по-къс от първоначалния? Да, потвърди докторът, и това е съответно по-малък риск от евентуален цикатрикс (разрастване на оперативния белег), ако пациентката е предразположена към такъв. Друг плюс на имплантите Nagor, при това огромен, е, че обвивката им е от високотехнологичната материя Nagotex с изключителна издръжливост срещу разкъсвания, осигуряваща перфектна 360-градусова (в смисъл на кръгова) защита на силиконовия гел. Приема се много добре от организма и се „завива“ перфектно в съединителна тъкан. Nagor се предлагат в широка гама от размери и форми – само новите им анатомични импланти от серията СoGel са 90 вида, а общо в четири серии изборът е между 226 възможности. Така че мога дълго да се колебая и да избирам, да меря и да се съветвам с пластичния хирург, преди да пристъпя към промяната на бюста си.
Не е без значение и фактът, че цените на Nagor не са космически, а в средния клас, без това да е във връзка с високото им качество и надеждност. В момента тече процедура по сертифицирането им от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA), след приключването на която Nagor става първата европейска марка силиконови импланти на огромния пазар зад океана, което е сериозен атестат за качеството им.
А д-р Николай Георгиев, който работи с продуктите на марката Nagor, твърди, че те са с възможно най-добрата дистрибуция – доставката на изисканите импланти става в най-кратки срокове, което е от изключително значение, ако се наложи подмяна по спешност или при задоволяване на желание за бързо осъществяване на интервенция за уголемяване на бюста. Е, при моята приятелка случаят не е спешен, но мисля, че тя вече се реши да даде кредит на доверие на Nagor.

Послепис: Имплантите на Nagor не само вече се предлагат и в България, но предстои с тях да бъдат правени и безплатни операции за реконструкция на жени, страдащи от рак на гърдата. Дистрибуторът за България в лицето на фирма „ДеМеПро” е в процес (финален етап) на преговори с Военномедицинска академия за осъществяване на благотворителна кампания, която включва дарение на 24 импланта в рамките на шест месеца – по четири броя на месец. Акцията цели да бъде даден шанс на немалък брой жени отново да се почувстват пълноценни и да възвърнат своето самочувствие.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР