Дръж се естествено

Ако си мислиш, че да си естествена е лесно, лъжеш се.

09 November 2010

Тук е мястото да цитирамe Пат Макграт, глобален криейтив директор на Procter&Gamble: „Трябва да положиш много усилия, за да изглежда кожата ти съвършена.“ Ефектът „порцеланова и прозрачна“ е закон за есенно-зимните ревюта на Stella McCartney, Dolce&Gabbana, Nina Ricci, Loewe... D&G, Peter Som, Proenza Shouler, Chloe и Hermes залагат на матовата, но нелишена от жизненост кожа (достатъчни са само 1-2 докосвания с блестяща пудра). Коя тенденция ще избереш зависи от теб и тоналните средства подръка.


Superbalanced Powder Makeup SPF 15 Mineral Rich Formula на Clinique
Минерална балансираща пудра, по-умна от обикновен фон дьо тен. Едновременно поддържа хидробаланса, контролирайки синтеза на себум. Внимание: въпреки че е компактна, при нанасяне не изисква потупване. С едно завъртане на „мелничката“ получаваш нужната доза „прах“.




Lingeriе de Peau SPF 20
на Guerlain
Дантелено бельо в цвят nude е източник на вдъхновение за сливащия се с кожата фон дьо тен. Ефирното прозрачно покритие е резултат от миксирането на синтетични и естествени полимери. Последните, извлечени от коприна и лен, имат естествен афинитет към кожата.









Teint Miracle SPF 15
на Lancome
Цяло чудо е, че вътрешната светлина на кожата е уловена във флакон. Тайната на фон дьо тена, пресъздаващ аурата, е концентрат на течна светлина. Функциониращ като микроогледало, той придава максимален блясък на повърхността на лицето.











Poudre Universelle Libre
на Chanel
Универсалната прахообразна пудра позволява на кожата да диша, като образува фино покритие върху чисто лице и кадифен воал върху предварително нанесен фон дьо тен. Трайността на приятно матирания и  същевременно блестящ ефект се запазва през целия ден.



Affinitone Mineral
на Maybelline
Фон дьо тенът е манна небесна за чувствителна кожа, тъй като не съдържа дразнещи я съставки като талк, мазнини или парфюм. Благодарение на изцяло минералните пигменти се слива перфектно с тена, без да изглежда изкуствено, и оставя кожата да диша свободно.










Radically No Surgetics Age-Defying&Perfecting SPF 15
на Givenchy
Силната страна на фон дьо тена за зряла кожа е цялостна грижа против стареене и тъмни петна. Грижата за това имат салицилова киселина и африканска бреза. Лека и деликатна, текстурата – серум със силикон, е подходяща за топло време и/или за нормална кожа.




ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР