Анна Чапман, новата Мата Хари

Красива шпионке, приеми ме за приятел! е най-често срещаното изречение във фейсбук страницата на Анна Чапман. Или по-точно беше, преди създателката й да я „засекрети“ за нови почитатели. А тя я „засекрети“ малко след като я разсекретиха самата нея.

Ирина Иванова 07 September 2010

Красива шпионке, приеми ме за приятел! е най-често срещаното изречение във фейсбук страницата на Анна Чапман. Или по-точно беше, преди създателката й да я „засекрети“ за нови почитатели. А тя я „засекрети“ малко след като я разсекретиха самата нея. Анна Чапман е жената, превърнала се в медийно лице  на скандала с разобличените в САЩ руски шпиони. Не само защото е най-красивата, но и защото версията е, че неин телефонен разговор с баща й е станал причина за разбиването на цялата шпионска мрежа. 

Анна е на 28, родена е във Волгоград, моминското й име е Анна Кущенко и е дъщеря на бивш агент на КГБ. Завършва икономика в Москва и заминава за Великобритания, където се жени за Алекс Чапман, син на богат търговец. Той я въвежда в кръга на богатите, откъдето за нея не е трудно да си проправи път и към кръга на истинския хайлайф – много богатите и много известните. Медиите тръбят, че като постоянен посетител на знаменития лондонски нощен клуб Boujis се е познавала дори с принцовете Уилям и Хари. Във всеки случай след разразилия се скандал говорителите на кралското семейство отказват коментари по случая. Истината е, че дори най-близките приятели на Анна са шокирани, че тя е шпионирала за руснаците.

Алекс Чапман вече даде интервю и разказа за невероятните способности на бившата си жена в леглото, за любовта й към екстремния секс и най-предателски даде на британските таблоиди нейни топлес снимки. Според слуховете Алекс продава тези снимки, за да й отмъсти задето го е напуснала заради някакво момче, което й подарило часовник Картие. Англичанинът обяснявал, че той искал да изгради истинско семейство с нея, а тя мислела само за пари и лъскав живот. В единственото официално интервю Алекс споделя: „Нейният руски акцент ме възбуждаше. Анна е най-красивата жена, която някога съм срещал, с божествено тяло. Бях безумно влюбен в нея.“

След развода си Анна заминава за Ню Йорк, където започва бизнес с недвижими имоти. Продавала е на тамошния пазар имоти от Великобритания, от цяла Източна Европа, включително и от България.
Според последни данни тя е предавала информациите си по безжичния интернет от две места – магазина Barnes&Noble и кафенетата Starbucks в Манхатън. Всъщност е заловена именно в Starbucks от агент под прикритие на ФБР. Според американските власти не само Чапман, но и останалите 10 заловени не са успели да предадат никакви секретни данни. Въпреки това с американската мечта на руското Бонд момиче е свършено.



Обикновените американци обаче тъгуват по червенокосата Анна и не могат да простят на ФБР и всички замесени в случая, че са изпратили новата Мата Хари обратно в Русия, без да е направила поне една сесия за „Плейбой“. Анджелина Джоли пък я покани на официалната премиера в Москва на филма си „Агент Солт“, в който – какво съвпадение! - тя изпълнява ролята на специален агент, несправедливо обвинен, че шпионира за руснаците.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР