Детайлен поглед

Аксесоарите са онези малки големи неща, които могат със замах да преобразят не само най-скучната вещ в гардероба ви, но и цялото ви настроение за деня. Избирайте внимателно.

09 August 2010


Аксесоарите са онези малки големи неща, които могат със замах да преобразят не само най-скучната вещ в гардероба ви, но и цялото ви настроение за деня. Избирайте внимателно.


ОЧИЛАТА: На квадрат

Наред с популярните вече няколко сезона авиаторски модели, черните рамки Wayfarer на Ray-Ban и овалните форми в стил 60-те този сезон не по-малко актуални са слънчевите очила с квадратна или ясно геометрична форма. Ще ги срещнете в колекциите на Gucci и Versace, а  някои от колегите им – като Prada и Proenza Schouler - са още по-смели в идеите си с полупрозрачни материали или ярки неонови цветове.




КОЛАНЪТ: Груб
Пак ще повторим: пристегнатата с колан талия е най-лесният начин да пресъздадете строен женствен силует. А тежките и грубовати на вид колани ще предизвикат още по-силен интерес към драпираните рокли в ефирни пастелни или телесни тонове.




КОЛИЕТО: Крупно
И не само: в него може да се комбинират различни по-големина и дължина верижки, нанизи от мъниста, кристални висулки и какво ли още не... Колкото по-смел е миксът от форми и материали, толкова по-добре! Истина е: камъни, перли, злато и сребро се преплитат по-лесно, отколкото можете да си представите...




КЛИНЪТ: Развлечен
Очевидно клиновете ще останат още дълго време в гардероба ни. Разликата е, че освен с дълги тишърти и рокли-ризи все по-често ще ги виждаме в комбинация с шорти и поли до средата на бедрата. При това добиват все по-лежерен вид: свободни, леко нагънати и още по-добре – от полу-прозрачни материи.




ОБУВКИТЕ: Гладиаторски сандали
При това на ток. Изглеждат еднакво добре както с коктейлна минирокля, така и със суперхитовите гащеризони и къси панталони. Дебелината и броят на каишките варират от много и тънки, до малко на брой, но пък преднамерено грубовати. Платформата е само в плюс.




ЧАНТАТА: Сламена
В  тон с пасторалната тенденция, превзела лятото, сламената чанта е най-доброто, с което можете да допълните нежните рокли в светли тонове, обувките с дървена платформа и романтичните флорални принтове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР