Филмите за юли

Хладен филм за голяма страст е „Коко Шанел и Игор Стравински“.

04 July 2010


Коко Шанел и Игор Стравински

Хладен филм за голяма страст е „Коко Шанел и Игор Стравински“. Не прехвърчат искри, няма химия. Има любов на единаци. Коко вижда Стравински за първи път вечерта след прословутия провал на революционния му балет „Пролетно тайнство“. След седем години, когато се запознават и когато (може би) избухва любовта им,  Шанел вече е завладяла Париж и целия моден свят, а той е във финансова и творческа криза. Тя го кани да живее в огромната й къща заедно с жена си и петте си деца и (може би) стените на тази къща са единствените свидетели на любовта им. Муза на филма е французойката с гръцки произход Анна Мулялис (Коко). С походка на богиня, вулканични очи и лице-маска, което почти не се усмихва, тя изглежда като жена от друга планета. Всъщност тази хладна страст ужасно й отива точно на Шанел – жената, която по собствените си думи „обожава цветовете, стига да са черно и бяло“. Големите изненади за мен са две. Първата е  Мадс Микелсън, който участва в блокбастъри като „Сблъсъкът на титаните“ и „Казино роял“ и е напълно неузнаваем в ролята на Стравински. А втората е, че режисьор е Ян Кунен, направил жестоки филми като „Доберман“ и уестърна „Блубъри“. Хората говорят, че този човек от години живее на хероин и ЛСД и че това е причината филмите му да приличат на халюцинация. Тук няма и следа от подобни ефекти. Което, честно казано, е малко разочароващо. Разпространява „Профилмс България“.





Специални филми за специални агенти

Две премиери в този жанр през юли. В „Агент Солт“ Анджелина Джоли е агент под прикритие, обвинена, че шпионира за руснаците. Бяхме позабравили тази екшън-Анджелина. Напоследък живееше на принципа „Осиновявам, значи съм“. В „Истинска измама“ Том Круз изпълнява ролята на специален агент Рой Милър , който избива всички пътници в един самолет без един – Джун Хевънс (Камерън Диас). И после трябва да се спасяват заедно.  Разпространява „Александра филмс“.




„Играта на играчките“ 3, че и на 3D

Анди се готви за колеж, а неговата страхотна банда играчки се чудят какво ще стане с тях. Третото продължение на един от най-касовите анимационни филми на всички времена излиза на 3D, а по него са работили едни от най-талантливите – режисьорът на „В търсене на Немо“ Лий Ънкрич и сценаристът на „Мис Слънчице“ Майкъл Анд. Разпространява „Форум Филм България“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР