порцелан с цвят какао

Както винаги, nail артистите черпят вдъхновение от модата. Кой ще победи - фалшивата невинност, рафинираната готика или ексцентричността, решавате вие!
 

Свобoда Сидерова 25 March 2009


Както винаги, nail артистите черпят вдъхновение от модата. Кой ще победи - фалшивата невинност, рафинираната готика или ексцентричността, решавате вие!


ода на елегантността
„Голият“ маникюр е събитието на сезона. Според модните корифеи илюзията за нелакирани нокти придава на притежателката си неподлежаща на дефиниция аура, съчетаваща простотата и елегантността на hаute couture. Плътните с цвят на кожа нюанси правят пръстите дълги като на пианистка и се връзват идеално с чистите лица. Цветът-фаворит е лакът Cocoa на CND, който може да бъде забелязан на дефилетата на Giambattista Valli, Nina Ricci, Max Azria, Thakoon... Nude тенденцията подкрепиха и бюти марки като Dior и Estee Lauder.



принцесата на мрака
Сега е март, но черната тоналност от зимата все още господства. Определено дизайнерите „закъсаха“ някъде в 80-те. Вместо тинейджърската мрачност обаче се котират сдържани, но не по-малко тайнствени тъмни цветове. Готиката продължава да е номер едно за Karl Lagerfeld, Emporio Armani и Dior. Ноктите на моделите на Louis Vuitton пък са в дълбоко бургундско. Неочаквано Lancome издигна черния пиратски флаг. Декадентската бленда в мистериозно тъмно лилаво към черно на Chanel сполучливо е наречена Vendetta.


всички на протест! 
Не на сивите делници. Да на стила избоди-ми-очите. За някои маникюрът в жълто, синьо, лилаво и оранжево е най-краткият път към екватора. За други е препратка към бохемските 70-те. Трети, по-специално Givenchy, са вдъхновени от филмите на Боливуд и пътешествие из Индия. От O.P.I също се присъединяват към протеста. Колекцията им South Beach с право може да се нарече ексцентрична. Маникюрът в неонови цветове кореспондира перфектно със „загорелия“ блясък и черната очна линия при макияжа.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР