бастиен гонзалес

Престъпление е да лакирате неподдържани нозе, твърди най-известният педикюрист в света. Добрият педикюр променя дори тена на лицето...

Свобoда Сидерова 22 February 2009


Престъпление е да лакирате неподдържани нозе, твърди най-известният педикюрист в света. Добрият педикюр променя дори тена на лицето...


Ако обожавате сандалите на Manolo Blahnik или Christian Louboutin,  ходилата и ноктите ви трябва да са изрядни, категоричен е Бастиен Гонзалес. Можем да му вярваме. Най-известният в света педикюрист има достъп до най-красивите крака в Холивуд. Сред клиентките му са Шарън Стоун, Наоми Кембъл, Изабел Аджани, Бианка Джагър...


За педикюр при него трябва не само да се запишете минимум 6 месеца по-рано, но и да хванете самолета до съответния град, където в момента действа той. „Кралят на босите крака”, както още го наричат, живее и работи между Лондон, Париж, Ню Йорк, Лос Анжелис, Дубай, Малдивите, Мавриций, Монако... Ако със завързани очи посочите някое място върху глобуса, няма да сбъркате. Французинът намира призванието си случайно. Травма прекъсва кариерата му на скиор. Ортопедът, при който се лекува, запалва интереса му към медицински ориентирания педикюр. След като учи 4 години за ортопед, Бастиен отваря собствен офис в Париж.



В Англия и Щатите трупа опит като масажист. „За мен стъпалата и ноктите са едно цяло - твърди в едно интервю месията на най-скромната част на тялото, затворена в обувки. - Престъпление е да лакирате неподдържани крака.


Най-лоши са на моделите - маестрото не спестява нелицеприятните истини никому. – По-лоши не съм виждал. Всичко е заради високите токчета. За съжаление не мога да кажа на жените, че не трябва да ходят на 12-сантиметрови игли, защото ще ме възненавидят. А и честно да си призная, харесвам високи токчета. Придават съблазнителна форма на прасеца. И са полезни за... бизнеса”.   



Ако мислите, че ви очаква обичайният необрязан (за рязане на кожички не може да става и дума) педикюр и лакиране на ноктите по време на обедната почивка в най-близкия козметичен салон, се лъжете. Въпреки че процедурата не е от евтините – струва над 200 долара, и продължава час и половина, всеки, който е имал щастието да попадне при педикюриста, напуска кабинета му в неописуем възторг и в състояние на нирвана.


Има защо. Първата стъпка е полиране и оформяне на ноктите. Уникална е с това, че с полираща паста, последвана от яко лъскане с парче велур, се отстраняват всички несъвършенства на нокътната пластина и тя започва да сияе без всякакъв лак. Няма да повярвате, но блясъкът на натуралния french педикюр издържа до 2 месеца. Виртуозно размахвайки скалпел и бормашина (да-да, не се учудвайте, все пак има медицински познания), Гонзалес премахва мазолите, плюските и кокошите тръни. Гвоздеят на програмата обаче е масаж на стъпалата.



Фокусирайки се върху всяко мускулче, сухожилие и точка на стъпалото (ето къде познанията по рефлексология влизат в действие), виртуозът не само премахва напрежението, дискомфорта и тежестта в ходилата, но и подобрява гъвкавостта на мускулите, ставната мобилност и еластичността на кожата. И най-вече възстановява обемите на мастните възглавнички, нещо от особено значение при носенето на високи токчета. Според „краля” именно от краката почва възстановяването на хармонията на тялото.


Добре направеният педикюр може да промени дори цвета на лицето. Сред фирмените трикове на маестрото са обработка на стъпалата всеки ден с ароматния талк Reverence de Bastien (Гонзалес предлага собствена козметична линия, с която може да се запознаете на сайта www.bastiengonzales.com), втриване в нокътната пластина на мраморен прах, както и почистване на ноктите с четка за зъби (!!!). Роднините му също имат принос в ноу-хауто. Въпросното парче велур, за което стана дума, е патент на... баба му.



Ето какво съветва още Бастиен:


За краката трябва да се грижите също толкова старателно както за зъбите. Особено ако сте любителки на високи токове, два пъти седмично почиствайте встрани нокътното ложе със специална четка.



Преди сън не забравяйте да намажете краката с крем от серията Reverence de Bastien и задължително да масажирате всеки пръст.



Не злоупотребявайте с цветните лакове.



Няма модна форма на ноктите. Важното е тя да ви отива.  Идеалният вариант е, когато свободният край на нокътя повтаря очертанието на ложето.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР