борбата за плосък корем

Коремът никога не е прекалено плосък или прекалено стегнат. Животът на жената понякога превръща борбата за плосък корем в индианска пътека на войната. Не се отчайвайте.

Свобoда Сидерова 10 February 2010

индианската пътека на войната

Коремът никога не е прекалено плосък или прекалено стегнат. Животът на жената понякога превръща борбата за плосък корем в индианска пътека на войната. Не се отчайвайте. Винаги може да се намерят както леки за изпълнение, така и сериозни начини, да за облекчите страданията си.

Съгласно източната философия, коремът е натрупване на енергия. Ако разгледаме тялото във формата на буквата "хикс", коремът е в центъра и "държи" фигурата. Ако не е така, е невъзможно да бъдете стройна и стегната. С изключение може би на няколко подобни на вретено манекенки, никой не е защитен от ефекта на "подутия" корем. Хапванията на крак, продукти, които предизвикват хиперферментация, "лошото" им съчетаване, прекалено обилните и късни вечери...Работата не е само в това. Областите на корема и малкия таз винаги са били зони на най-голямо натрупване на тлъстини при жените.

стресът се отразява на... корема

"Дори нищо да не сте яли, може да се "подуете" от стреса, - казва парижкият специалист по моделиране на тялото Шантал Бреин. - Коремът катализира множество от нашите психични проблеми". Методиката на Шантал включва занятия с йога, съвети по правилно съчетаване на продуктите за хранене и упражнения, които ви учат да дишате, като отпускате диафрагмата (което води до масаж на коремната област). В парижкия център на Шантал Бреин комплексът се съпровожда със серия от специални процедури: манипулации с елементи от шиатцу за омекотяване на корема, работа по възстановяването на храносмилателните пътища, а също така различни тонизиращи и дрениращи масажи.

Любимият терапевт на парижките топ-модели Жорж Дебрен разработва метод за борба с локалните заоблености. В програмата му Body and Beauty има масажи с колелца от чимшир, електромасаж за премахване на целулита и стягане на отпуснати тъкани, електротерапия, която укрепва мускулите и им позволява да черпят калории от мастните натрупвания. В този ритъм леко се "топят" 3-4 см мастни натрупвания от талията, корема и ханша.

У нас се предлагат курс процедури с новата машина Endormologie на френската фирма LPG. Вибрационната програма, която се използва, така разбива "възглавничките" по корема, че резултатът е видим след 10-15 процедури, които трябва да се правят през три дни. Подобна услуга предлагат медицинските центрове Skin Line, "Борекс", козметични салони MG. Най-новата терапия е Dermosonic - комбинация от вакумен масаж и ултразвук, която можете да намерите в дамски фитнес-клуб Амарант и студио за красота Енигма, Пловдив.

Другият проблем, който вълнува голяма част от жените, са стриите в областта на корема, получени след раждане или рязко отслабване. Общо взето, ако някой ви каже, че могат да се махнат, не му вярвайте. Да се заличат видимо, като се подобри еластичността на кожата, е по-вероятният резултат. На Запад практикуват обновяване на кожата с лазерен пилинг. У нас предлагат химичен пилинг (Skin Line). Специалистите съветват, за да направите стриите по-малко видими, да ползвате при масажите специалните кремове ново поколение. Например Body Lift 10 на Lierac, Reducteur Vergetures от серията Elancyl на Galenic, новият Aromafit на Lancome със соеви протеини.

поддръжка отвътре

За да задържите получените след процедурите резултати, френските специалисти препоръчват паралелен курс на лечение с препарати за очистване на организма. Парижанките са луди по шишетата с черна ряпа и артишок. По-голямата част от "средствата за корем", т.е. отводняващи препарати, които предлагат нашите аптеки, са химични и стимулират храносмилането. Не си струва да се увличате и от различните чайове. Специалистите съветват употребата на отводняващ препарат, дори и чай, да става само след консултации с лекар специалист.

болестта на цивилизацията

Една французойка от две и примерно една трета от българките страдат от запек - този феномен, типичен за развитите страни, е предизвикан от рафинираната храна, бедна на целулоза. Другите виновници са стресът, липсата на упражнения, сънотворните и антидепресантите. Най-страшният враг си остават слабителните, които се приемат по повод и без повод. Най-простият и ефективен метод (който между другото използват по-голямата част от звездите с талия на оса и плосък корем), е изпиването на чаша вода със стайна пемпература веднага след събуждане, без да се става от леглото. Плюс 1,5-2 л минерална - но не газирана вода (добре е на етикета да пише, че съдържа магнезий) през деня. Френските специалисти препоръчват билкова отвара без захар и зелен чай. Ако нямате навика да пиете, трябва просто да се "убедите" - това е много важно за храносмилането. Другата рецепта е 2 киви на празен стомах или преди да си легнете.

половин час за мускулите

Кои тренировки дават най-голям ефект? Изследванията на Лабораторията по биомеханика в Сан Диего съвпадат с данните на Американския колеж по спортна медицина: това са упражненията, които максимално въвличат коремните мускули в работа. А именнно: различните видове коремни преси (например повдигане на торса, лежейки, и обратното - лежейки, повдигате краката). Особено ефективни са коремните преси на нестабилна повърхност - меки възглавници или топки. Ако нямате опит, не правете упражненията сами. Само инструкторът може да ви обясни какво трябва да почувствате по време на упражнението, как е необходимо да вдишвате и да издишвате, като едновременно държите мускулите напрегнати. Физическите натоварвания действат на кожата по-добре от всякакви кремове. Състоянието на кожата се определя от тонуса на мускулите - ако мускулите са в тонус, то и кожата реагира положително. Различните стрии и гънки на корема се появяват при тези, които отслабват само за сметка на диетата. Ако мускулите работят, това е невъзможно да стане. В тази случай няма да ви се наложи да прибягвате и до услугите на пластична хирургия.

последната спирка: липосукция, пластика

Не всичко е толкова просто - има и генетична предразположеност. След месеци физически упражнения мускулният слой може да се уплътни, но ще бъде скрит под слой тлъстини, които упорито не искат да изчезнат. Специалистите определят мастните натрупвания в областта на корема при жените като "мазнини, невъзприемчиви към диети". Когато всичко е пробвано, но без успех, остава хирургията - липосукция и абдоминопластика (отстраняване на излишни мазнини и кожа). Реномираните клиники вече натрупаха опит и намаля рискът от усложнения при тези операции. Вече се смята, че при липосукция на предната повърхност на коремната стена няма никакви проблеми, тъй като тлъстините на корема са отделени от вътрешните органи с три слоя. А усложненията във вид на буци след операцията се резултат само от грешка на хирурга, който или неправилно е насочил пациента към операция, или е допуснал грешка при провеждането й. Едно от последните изобретения в тази област е американският апарат за вибрационна ултразвукова липосукция, който въобще изключва възможността за грапава повърхност след операцията. Още една новина - ендоскопична липоаспирация през пъпа, която по думите на специалистите си правят почти всички модели.

Независимо от възрастта на пациента, решил се на липосукция, курсът антицелулитни процедури след нея си остава задължителен, за да се подобрят резултатите, да се изглади кожата. Именно поради това трябва да се избира добре оборудвана клиника за такива операции. При абдоминопластиката също има новини - хирурзите са стигнали до извода, че за оформянето на идеален корем и талия е нужно не само да премахнат излишната кожа и мазнини, но и да укрепят апоневрозата ("кожната подложка") и мускулния слой. Общо взето, ако искате да имате плосък корем, може да го получите. Има достатъчно начини за това. Но главното е да не докарвате фигурата си до състояние, когато ще се наложи да използвате всичките наведнъж!

EVA ПРЕПОРЪЧВА:

Reducteur Vergetures от серията Elancyl на Galenic - концентрат за лечение на стари стрии. Ексфолираща съставка изглажда кожата, а чист екстракт от сладководно синьозелено водорасло регенерира клетките

D.Stock на Vichy - антицелулитен изглаждащ гел-крем. Два "прихващача" ограничават непрекъснатото навлизане на глюкоза в клетките. Специално вещество разгражда натрупаните мазнини. Друго, в комбинация с екстракт от гинко билоба действа като блокатор и улеснява отстраняването на излишната мазнина

Amincissant Ventre Plat на Lineance - масажен стягащ крем "Плосък корем". Препоръчва се и като възстановяваща терапия след бременност. Липодрениращ комплекс от кофеин и копривка, допълнен със силиций, ускорява премахването на мазнини и стягането на тъкани. Екстрактът от миши уши елиминира токсините, Витамин Е и В5 възвръщат тонуса на кожата.

специални чорапогащи Tonifiant на италианската марка Ibici - горната им част е оформена като ластичен колан, плътност 70 den. Чорапогащите тонизират, стягат корема и деликатно повдигат седалището. Perfomance на същата марка са плътни, матови чорапогащи с ликра, които разпределят налягането по цялата дължина на краката. Горната част е във формата на много плътно бельо - 180 den, което прави корема плосък

храни, от които се подува коремът: картофи, зеле, бобови (боб, леща грах, зелен фасул), кромид лук, млечни продукти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР