изглеждаш блестящо!

Коя жена не би искала да чуе подобен комплимент. ТРИ начина да го постигнете без макияж...

Свобoда Сидерова 23 April 2009

Равномерен тен
След епохата на повсеместната любов към загар нещата идват на местата си. Девствено-чистата кожа отново е на мода. Ако тъмни петна (не бъркайте с трогателните лунички) застрашават „белоснежната” ви репутация, стартирайте операция под кодовото име Brightening. Внимавайте обаче при избора на избелващ агент. Преди време с успех се ползваше хидрохинонът, но дерматолозите го обвиниха в какви ли не смъртни грехове, включително и в токсичност. За серума срещу стареене и тъмни пeтна Lancome избра безопасната коджикова киселина (добива се от вид гъбички и носи името на създателя си – японски учен). Плюсът й е, че блокира меланина още в зародиш. За “приспиването” му Darphin се довери на витамин С, екстракт от черница, ябълка, тинтява и женско биле. Трябва да ви е ясно, че ефектът на продуктите зависи от пигментните „залежи”. Ако са дълбоки, петната се връщат при първите слънчеви лъчи.

Енергия
Звучи странно, но уморената кожа също се нуждае от Red Bull, който да я върне към нов живот. Чашата фреш сутрин едва ли ще се справи с липсата на свежест и сияние. Оказа се, че съдържащият се в ободряващата напитка таурин (аминокиселина), нещо като гориво за организма, може да се използва и за кожата. Chanel подходи мащабно към въпроса, като го включи в енергизиращия мултизащитен серум от серията срещу първи признаци на стареене. Продуктът под формата на спрей е супер удобен за употреба. С него можете да се освежавате през целия ден. Biotherm предлага не само да овлажните кожата (дехидратираната кожа винаги изглежда сивкава), но и да презаредите батериите. Ролята на зарядно в серията Multi Recharge е поверена на женшена. Да не говорим, че портокаловият дизайн сам по себе си е мощен източник на енергия.

Блясък... без киселини
Здравата и гладка кожа не само поглъща, но и отразява светлината – оттук и прословутият термин вътрешно сияние. Виновни за повехналия тен са грапавата повърхност и забавената микроциркулация. Излющвайки мъртвия слой, вие като че ли се сдобивате с нова кожа. Ето защо химичният пилинг и дермабразиото напоследък преживяват бум. Някои специалисти са на мнение, че салонните процедури са твърде травматични за кожата и тя губи самовъзстановяващите си свойства. Все по-често фирмите загърбват гликоловата киселина и разчитат на нежното ексфолиране чрез захари от... боабаб. Емулсията за блестяща кожа на Nuxe не прави изключение. Продуктът спечели наградата Les Venus на френското списание Version Femina за 2007 г. в категория “aптеки”. Ноу-хауто на Sisley за свободно преминаване на светлината през роговия слой е... екстракт от цвят на кактус. Анти-ейдж концентратът „Сияние” връща младежкото излъчване на кожата. Нещо, което хирурзите не могат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР