карамелено сафари

Ако сте от кастата на тенорексичките, т.е. сте обзети от страст към загара и искате да го запазите дълго, „въоръжете" се с бронзиращи или тониращи средства и тръгнете на лов за шоколадова кожа.

Свобoда Сидерова 13 April 2009

Вземете със себе си и 5-те заповеди на ЕВА за красив тен.

Край. Свърши се! Не е нужно да нагрявате кожата със сешоар, преди да я покриете с автобронзант за втори път, както съветват някои спецове по фалшивия загар. Затоплена, кожата „диша" енергично и усвоява активната съставка, а вие се фръцкате с елегантен равномерен загар. Автобронзантите последно поколение са от категорията „бързаци". Оцветената формула на Concentre Teinte Auto-Bronzant Intense на Clarins и Sublime Bronze на L'Oreal например мигновено придават лек бронзов оттенък, който след няколко часа се превръща в тропически загар. Bronzage Sans Soleil на Lierac пък е доказателство, че постигането на карамелен тен вече не прилича на екстремен спорт с неизвестен край, а на древен обред за красота. Тайната на по-интензивния тен е коктейл от подправки - куркума, ванилия и канела.

Малко, но редовно

Най-накрая козметолозите хванаха цаката на трайния загар. Оказа се, че принципът е като при тотото. „Играе" се с малки дози бронзиращо вещество, но редовно. За разлика от лотарията, шансът да „спечелите" завистливите погледи на колежките и вниманието на мъжете е 100%. Резултатът от хидратиращите лосиони с ефект на загар не се появява веднага или след 2-3 часа, както при автобронзантите, а след 4 дни. За сметка на това рискът от леопардова окраска е нулев, дори и да сте дилетантки в бронзирането. При това не е нужно продуктът да се наслоява за естествен резултат според тена. Повечето средства вървят с екстра - референция за тъмна или светла кожа. Например Body Summer Beauty на Nivea, Sun-Kissed Skin на Garnier. Малък процент бронзираща съставка ще откриете в лосиона за след слънце Nivea Sun Summer Tan After Sun Lotion.

Кожа, сияеща от здраве

Все повече звезди залагат на здравословния блясък. В Холивуд дори има клиника, в която избавят от загара и връщат естествения цвят на кожата срещу 4000 долара. Ако все пак желаете да подсилите естествената красота с неуловим топъл цвят, по-подходящи от тониращите овлажнители няма да намерите. Подобно на тези за постепенен загар, те преживяват ренесанс и са изключително търсени. Има защо. Хидра-гелът Teint Ultra Prodigieux на Nuxe например може да се похвали с цели 3 източника на сияние: оцветяващ кожата корен от цикория, светлоотразяващи частици и освежаващ черен чай плюс хидратиращи съставки. Хубавото е, че естественият оттенък на кожата се връща веднага след душа. И от малката ви тайна няма и помен.

5 заповеди за красив тен

1. Изберете средство със силна степен на хидратация. Работата е в това, че бронзиращата съставка при взаимодействие с кожата „гълта" голямо количество молекули вода. Ето защо сухите участъци се оцветяват по-интензивно. Стана ли ви ясен произходът на петната?

2. Ако искате да симулирате естествено почерняване, минете още веднъж изпъкващите части на лицето - носа, челото, скулите и ключиците на деколтето, с памучен тампон, напоен с автобронзант. Подобна техника предлага Concentre Teinte Auto-Bronzant Intense на Clarins.

3. Ако нанесете дневен крем под очите преди автобронзанта, кожата там ще придобие по-светъл оттенък. Така лицето ще изглежда по-свежо и по-младо.

4. Правилните акценти при бронзирането придават на тялото апетитни извивки. Специалистите съветват да се заемете с имитацията на отлична фитнес форма пред огледалото. Разгледайте релефа на мускулите и подчертайте всеки от тях с допълнително количество автобронзант.

5. С бронзиращите салфетки (подобни ще намерите с марката Estee Lauder или Oriflame) можете да обновите тена практически навсякъде.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР