деколтето: секси dress - code

Познавачи твърдят, че нищо не прави жената толкова секси като деколтето.

Свобoда Сидерова 09 April 2009

Пробвайте да „премерите" емблемата на женствеността, „опакованa" в прозрачна тъкан, корсет, топ с тънки презрамки или сако на голо и подсилена с обаянието на голата, загоряла и блестяща кожа. И ще разберете, че в ръцете си държите къде-къде по-действен метод за съблазняване от силиконовата гръд. За вдъхновение разгледайте предложенията на Ferragamo, Valentino, Cavalli, Bottega&Veneta, Byblos, D&G, Armani, Dior, Donna Karan и обърнете внимание на стратегията на ЕВА от 12 златни правила:


1. Застраховка след 25-годишна възраст

Пътят към секси деколтето не винаги пресича територията на салоните, а минава през... вкъщи. Не чакайте до 40 години, за да почнете да се грижите за деколтето. Иначе, нищо друго освен инжекциите с хиалуронова киселина, химичния пилинг, радиочестотния лифтинг или лазерната шлшфовка няма да върнат на кожата младостта.

2. Кадифеност на n-та степен

Веднъж седмично правете пилинг на деколтето и гърдите. За целта използвайте не скраб за тяло с абразивни частици, а мек гомаж за лице, т.е. скраб на кремова основа, предотвратяващ възможните микротравми и гарантиращ кадифеност на кожата. Особено внимание обърнете на зоните с най-много мъртви клетки - под гърдите и между тях.

3. Осморки

Всеки ден по време на вечерния душ масажирайте областта с мека ръкавица като движенията напомнят осморки. Започнете от средата под гърдите в посока подмишниците и съвсем леко минете над гърдите.

4. Водни процедури

при това ежедневно. Можете да избирате между: контрастен душ или компреси (горещ с 1 ч.л. сол и хладен с 1 ч.л. лимон), обтриване с лед или потапяне в умивалник, пълен с кубчета лед. Единственото „отпускане" е 15-минутната солена вана веднъж седмично.

5. Ароматерапия

За красотата на деколтето е изключително важно да запазите еластичността на кожата. За целта 3-4 пъти в седмицата я масажирайте с масло от роза или още по-добре от дивия й представител - шипка. Предотвратява отпускането й, ухае божествено.

6. Стягащ курс 2 пъти годишно

Ако сте започнали да ползвате стягащ продукт за бюст и деколте, нанасяйте го всеки ден в продължение на месец. Ако зоната се нуждае от сериозна «реконструкция», удължете курса с още един месец. Обикновено продуктите съдържат протеини от соя и пшеница, водорасли, слънчоглед и кигелия (африканско дърво), силиций, етерични масла, витамини, клетъчна среда... Рекордьор по съставки е Longue Vie Buste на Guinot - цели 56.

7. Секси екипировка

Ако искате да придадете естествен обем на деколтето, снабдете се със силиконови „чашки" в телесен цвят. Приспособлението е на път да затъмни славата на сутиените с push-up ефект като „повдигач номер едно на бюста". Плюс това направи тиксото излишно. Звездите често прибягват към този трик - «залепват» с него гърдите по-близко една към друга.

8. Модна азбука

V-образният разрез е уловка, която трябва да усвоите. Въпросната форма визуално намалява широките рамене и подхожда на широко и кръгло лице. Освен всичко друго, компенсира и ниския ръст. Другите форми също имат своите плюсове. Овалната например зрително удължава шията, квадратната подчертава пищната гръд, асиметричната пък прикрива малката.

9. Минус на дълбокото деколте

Откровеното излагане на показ на прелестите има и недостатък - прави гърдите още по-плоски. Можете да го избегнете със сутиен, който подпира бюста отстрани. Много марки за бельо лансират и залепващи се към тялото ажурени апликатори в черно или „цветчета" с телесен цвят. Освен че имитират секси бельо, прикриват настръхването от хладния вятър или прекомерното вълнение.

10. Автобронзант няколко дни по-рано

Дълбокото деколте и вялата кожа са несъвместими. Ексфолирайте я и нанесете автобронзант за лице и деколте 2-3 дни предварително. Например Concentre Teinte Auto-Bronzant Intense на Clarins. Цветната му формула придава веднага бронзов оттенък и позволява да видите къде сте го нанесли. Преди събитието използвайте лосион или крем за тяло от линиите за баня. Ненатрапчивият им аромат е прекрасна алтернатива на резкия парфюм. Бонус са блестящите частици, които правят кожата привлекателна.

11. Неутрална на вкус кожа

Възхитителният аромат на средствата за тяло съвсем не значи, че са чудесни и на вкус. На практика всички кремове за тяло правят кожата горчива. Да поправите положението ще ви помогне пудрата за тяло. Освен че е неутрална на вкус, тя прави кожата кадифена.

12. Руж между гърдите

Ако искате да се радвате на внимание, изучете макияжа на деколтето. Големите балкони търпят блясък. По-скромните изискват... руж. С широка четка нанесете между гърдите теракотов руж или тъмна бронзираща пудра и туширайте докато изравните с цвета на кожата. Със светла блестяща пудра подчертайта горната част на гърдите, ключиците и раменете.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР