EСПРЕСО - КЪСО ИЛИ ДЪЛГО

Няма значение дали прическата е къса или дълга, къдрава или права, гладка или обемна. Важното е да спазите основните тенденции този сезон – мекота, нежност и женственост. Ето три предложения от трима наши известни стилисти   

 

Свобoда Сидерова 06 July 2009

Няма значение дали прическата е къса или дълга, къдрава или права, гладка или обемна. Важното е да спазите основните тенденции този сезон – мекота, нежност и женственост. Ето три предложения от трима наши известни стилисти   
„При нас идват много млади момичета, които искат прическата на Риана - казва Юлия Георгиева. – Това е една експресивна прическа, която изисква виртуозно подстригване с бръснач. И се е превърнала в нещо като запазена марка на нашите салони.”

Ето съветите на Топстилистката Юлия Георгиева, собственичка на верига салони „Юлия Георгиева” как се поддържа:
След измиване се нанася пестеливо, на определени кичури, глос Nacre от серията Nutritive на Kerastase. Той леко фиксира и „дефинира” кичурите и им придава седефен блясък. След това се нанася паста-восък Playball на L`Oreal Professionnel за плътност и пластичност, която придава матов ефект на косата. Тази прическа е по-добре да се направи не с кичури, а с фино преливане на цвета.

 

от дефилетата
При късите прически вече няколко сезона поред коафьорите налагат каре или боб. Строго графично или естествено и небрежно, с лек намек на вълни? Изборът е ваш. При лице с правилна форма асиметричността придава на образа известна доза трогателност. Дължината до брадичката пък дава възможност за разнообразни варианти. Още можете да експериментирате с кривия път, както и с гъстия бретон.

Блестяща и гладка руса коса? На пръв поглед изглежда лесно, но всъщност изисква специални грижи през лятото, за да се запази цветът, да изглежда подредена, поддържана, сияеща.


 

Топстилистката Мария Ненова, верига салони “Вени стил”, съавтор на ръководство „Силата на цвета” за техниките и тайните във фризьорството, съветва читателките на ЕVA:
Тази прическа е много женствена и актуална за лятото, но изисква внимателно подбран цвят, грижи за поддържането му и специални продукти. Например новата серия Shine Care на Wella System Professional, създадена специално за руса коса. След измиване с Luminous Shampoo, който изглажда косата, се нанася Luminous Booster - концентрат за блясък, и веднага върху него и Luminous Mask - маска за оптимален блясък. След пет минути косата се изсушава с широка кръгла четка.

 

 

 

от дефилетата
Вълните са вечна класика за романтична визия. Меки и плавни, а в някои случаи почти незабележими, те напомнят прическата на гламурните кумири от 70-те Брук Шилдс и Джери Хол. Котират се още закачливи едри къдрици, дребни в стил афро, както и няколко „охлюва“ покрай лицето. Допуска се и леката небрежност. Все едно ви е разрошил вятърът. Но от това къдрите ви ни най-малко не са пострадали.

Ако небрежната и разрошена коса не ви импонира, обърнете се към проверената класика. А именно към женствения и лаконичен образ в стил ретро. Обемният кок, който предлага Митко Дамов, се вписва добре и в деловия стил.

Ето съветите на Топстилиста Митко Дамов, собственик на верига салони Vogue Vision и официален представител на френската марка за коса La Biosthetique Paris:
Новата серия Natural Cosmetic е глезещо изживяване за фината коса. Продуктите са с международен печат на ЕCOCERT, гарантиращ органична чистота и екологично превъзходство. След измиване с подсилващата вана за обем Volume се нанася дълбоко подхранващата маска Volume. Косата се изсушава с четка и сешоар за повече обем. Хваща се на опашка и кокът се оформя с 2 подплънки. Фибите са деликатно скрити. Прическата се фиксира с лак и се нанася малко крем за блясък Brillante.

 

от дефилетата
Френският кок печели все повече привърженици. Той открива лицето и привлича внимание към изящния овал. Вдигнатата и прибрана на тила коса в стила на 60-те също придава на визията шик. За разнообразие се пускат няколко свободни кичура покрай лицето.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР