светла коприна с украшения

Приятен спомен от морето са загарът, отличното настроение и купчината снимки, но не и изгорената и чупеща се коса.

Свобoда Сидерова 09 April 2009

Ето няколко идеи какво да поискате от златната рибка, ако държите на руси (и не само) разкошни кичури.

Искам да съм натурална

Колористите също се обединиха около лозунга „естественост и натурален външен вид". При блондинките парада на боите за коса водят земни нюанси и тонове, напомнящи кехлибар и мед. Ако си падате по nature метаморфозите обърнете внимание на колекцията бои Wellaton Trend Colors (2) - светло кафяво, среден блонд и златна есен. От L'Oreal Professionnel също заложиха на nude-нюансите - студено бежово, преливащо към пепелно, меланж от пепелно и прозрачно медно, бежово медно и наситено слънчево медно.

Искам да съм руса като Виктория Бекъм и Даутцен Круус

Пребиваването в Лос Анжелис се отрази по най-неочакван начин на бившата спайска. Съпругата на Дейвид много бързо усвои местните обичаи, по-специално изсветлените кичури покрай лицето, запазена марка на калифорнийките. Имайки предвид, че Posh нищо не оставя на случайността, явно някой коафьор се е погрижил за „натуралността" на поб (от пош и боб) прическата й. Другата руса звезда е супер моделът Даутцен Круус, рекламно лице на боите за коса на L'Oreal.

Искам да ми завиждат другите блондинки

Проблемът е, че яркият блонд изглежда непостижим - полученият жълтеникав цвят се разминава с очаквания. Благодарение на технологията против жълт цвят в гамата бои за коса Preference (1) на L'Oreal, мечтите за златно русо се сбъдват. Избeрeте между златисто-перлено, златисто-медно или златисто-пепеляво. Актуални още са нюансите в бисквитено и карамелено.

 Искам цветът на косата ми да издържи повече

 Най-добре е да боядисате косата поне 2 седмици преди отпуската. Всяка боя, дори и последно поколение, е стрес за косата, а комбинацията с UV лъчите го задълбочава. Втория проблем - обезцветяването, няма как да избегнете, но поне можете да освежите цвета с оттенъчни средства или с шампоан за боядисана коса. Например Shampoo with Camomile (3) а Klorane с лайка или със защитния крем "Интензивен цвят" Elseve Color-Vive (4) на L'Oreal, гарантиращи дълготраен цвят и блясък. Другият начин е да не миете главата поне 2 дни след боядисване за да проникнат пигментите дълбоко в структурата на косъма.

Искам прическата ми на плажа да е идеална

Идеята да прекарате цял ден на плажа с мисълта как да запазите прическата си, не е примамлива. А и правата коса губи обем при първия признак на влажност. Чупливата пък се навива на масури. Само не изпадайте в паника. Какво по-секси от мократа прилизана коса, от която се стичат капки солена вода? Другото нещо, което задължително трябва да съобразите, е да не нанасяте едновременно стилизиращи и защитни средства, иначе косата изглежда мръсна. Идеално решение е защитното желе Solar Sublime (1) на L'Oreal Professionnel с мокър ефект и лека степен на фиксация.

 Искам да съм фешън

Проявете скромност при модела на банския, но не и при украшенията за коса. Този сезон дори и най-обикновената фиба е със статут на произведение на изкуството, съперничещо на сандалите танк или обемната чанта. Морско конче, пеперуда, пчела и дори муха - по волята на дизайнерите всякакви насекоми са «кацнали» върху главата. Фешън са и лентата за коса, украсена с брошки с огромни камъни, тънкият двоен обръч с няколко реда изкуствени рози от органза или масивната шнола-цвете. Сами по себе си те са достътъчни и не изискват кой знае каква прическа. Да не говорим, че привличат вниманието към лицето, както мини-то към краката.

Искам блестяща като коприна коса

Всеки стилист ще ви каже, че не трябват кои знае какви усилия, за да го постигнете. Затоплете балсам за малко под струя гореща вода. Нанесете, завийте с хавлиена кърпа и оставете за 20 минути. Дори не е нужно да го измивате. Можете да придадете блясък на косата за секунди с... оцет, разреден с вода в пропорция 1:4 или като втриете в корените зехтин час преди миене. Ако не сте фенки на домашните средства, има и готови. Например тонизиращата маска Tonucia (2) на Rene Furterer, придаваща обем на фината коса или овлажняващата маска за след слънце SU/Pak After Sun Moisturizing Pak (3) на Davines.

Искам косата ми да е здрава

Изгорелите на слънцето кичури може зрително да ви подмладяват, но има едно „но". „Естественото тониране" не е нищо друго, освен слънчево изгаряне. То не се забелязва веднага, но разрушава структурата на косъма и го обезцветява. При това не е задължително да кибичите с часове на плажа с мокра глава. Достатъчно е само да сте се изтегнали в шезлонг покрай басейна. Спасение са слънцезащитните продукти за коса. Нашият избор са спреят Summer Rescue Sun Protector Spray (4) на Avon и Suncare Hair Spray (5) на Carroten. И още нещо: не си и помисляйте да хванете мократа коса с ластиче. Рискът от травма е прекалено голям.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР