Татяна Лолова за пътя с усмивка и надежда

05 May 2024

„Често ме питат откъде е тази положителна нагласа към света и другите. Отговарям, че ако сам не избереш да си от страната на усмивката, на положителната емоция, животът ти ще бъде ад от страхове, тревоги, несигурност и гняв. Не искам да съм гневна, да задържам обида или лоша дума, за да мога да продължа по своя път с усмивка и надежда.

Сега всички имат телефони и непрекъснато се снимат. Понякога случайни хора искат да си направим селфи. Отказвам, защото, ако съм уморена, умислена, без емоции, не искам снимки. Снимката е спомен, а хубавият спомен трябва да носи емоция.

Емоцията е нашето лице, нашата душа, която не може да дадем назаем другиму, не можем и да вземем от другите. Пазете емоциите си, не ги хабете в малки и дребни, битови неща, не ги заменяйте със страх.

Аз се научих да колекционирам хубавите емоции от другите. Една усмивка на улицата от непознат, прегръдката на колега и приятел. Вниманието и аплодисментите на публиката. Тишината у дома, преди да заспя.“
Откъс от книгата „Татяна Лолова. От А до Я“, издателство „Книгомания“

Телевизионният журналист и продуцент Георги Тошев събира на 130 страници в бележки, мисли и снимки преживяната мъдрост на легендарната българска актриса Татяна Лолова (1934–2021). „Таня обичаше да играе. Опитвам се да вървя по следите на живота ѝ, като използвам формата на игра от букви и думи. Пъзел. Думи, които носят личния опит, емоционалния свят и красивия ум на една изключителна жена и актриса“, казва авторът.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР