Бюти блиц с Глория Петкова

Тя е модел, артист, диджей и беше един от участниците в 13-ото издание на „Говори с EVA“ на тема красота и иновации.

04 May 2024

Снимка: Слав&Хубен

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш?

Преди всичко за мен е важна хидратацията. Започвам деня с тоник и много мазен крем за дълбока хидратация, след което „запечатвам“ със слънцезащитен крем. Най-важното оставям за вечерта, а именно дълбоко почистване от всичката мръсотия на града. Независимо дали съм слагала грим, кожата е замърсена. Разбира се, между тези стъпки има още една дузина кремове, лосиони и серуми, но ти попита само за 3.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Осъзнавам, че тук всеки би изтъкнал колко екологичен начин на живот води, но аз не съм всеки и нямам никакво намерение да лъжа, така че ще ти кажа, че не вярвам на ефективна и едновременно екологична козметика. В моето семейство пестим водата, опитваме се да пазаруваме без найлонови торбички и да поръчваме сезонни плодове и зеленчуци от ферми, но не бих казала, че държа на екоелемент, когато става въпрос за козметика.

Какво означава да си млад?

Да си безгрижен. Да се оставяш на вятъра да те брули, да тичаш под дъжда, да пееш там, където не се пее, да танцуваш свирепо буквално по ръба, вярвайки, че си безсмъртен. Това е да си млад. Да си зелен и глупав. Това е величествено чувство. Величествена сила.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Харесвам цвета на очите си, много. Не съм сигурна кое бих променила, защото, ако знаех, щях вече да съм. Реално подкрепям това всеки човек да бъде и да изглежда, както пожелае, стига да не вреди на околните. Съответно подкрепям и козметичната хирургия, но в същото време дълбоко вярвам, че е важно човек да се научи да живее в кожата си и да я обича. Тя е съвършена и е най-важната ни защита от света. Може да се каже, че се научих да обичам себе си такава, каквато съм.

Най-добрият спорт/активност за тонус?

Това е лесно. Шопинг, но не в МОЛ, а като разходка на въздух. Хората, които ме познават, знаят, че мразя спорта и шансът да видите леприкон, е по-голям, отколкото да ме засечете да спортувам.

Отваря ли врати визията?

Визията отваря цели портали. Тя не бива да се подценява, защото е нож с две остриета – както може да „отваря врати“, така и да събаря цели мостове. Не е адекватно и реалистично да живеем с илюзията, че само душата е важна, защото, въпреки че това важи с пълна сила в дългосрочен план, първото впечатление (което не може да се повтори) се базира основно на външния вид. Така че нека не бъдем наивни и да слагаме в сметката фактора външен вид. Оттам насетне вниманието и уважението се постигат и задър-жат единствено с душа и ум.

Специалният въпрос: Кой от публичните ти образи (музикален изпълнител, художник, артист, модел) е най-близък до автентичната ти същност и отразява най-пълно истинската ТЕБ?

Всеки един от тези образи е късче от мен. За добро или за лошо, не съм особено прост човек, в мен има една сложност, която изисква емоционална интелигентност, за да бъде разнищена. Напоследък установих за себе си, че изкуството не е правилният за мен начин за изкарване на доходи. Въпреки че е бил основният ми досега, изисква изключително много креативна енергия, която, смесвайки се с битовия аспект на труда, губи автентичността си. Разпилява се и не успявам да я разпръсна концентрирано. Което е загуба за мен. И накрая оставам с едно горчиво чувство за неудовлетворение. Затова сега съм захванала един проект, който великолепно комбинира изкуството с бизнеса. Създавам сайт, в него ще бъдат представени най-добрите български дизайнери на дрехи, бижута, аксесоари и обувки. Няма да ви разказвам прекалено много за него, защото все пак искам да оставя малко изненади, но това, което предстои, е наистина вълнуващо, дори и в глобален аспект.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР