Матю Пери, ще го помним заради смеха

10 February 2024

На 28 октомври миналата година актьорът Матю Пери беше открит мъртъв в джакузито си на 54-годишна възраст и това разтърси всички негови почитатели, почитателите на сериала "Приятели", много негови колеги и лични приятели.

В интервю през декември Джордж Клуни сподели, че с Пери се познават от времето, в което е бил на 16 години, а Клуни - на 24 и играел в сериала "Спешно отделение". Тогава Матю му споделил, че единственото, което би го направило щастлив, е да играе в сериал. "И ето че Мат попадна в един от най-добрите сериали в историята - споделя Клуни, - но това не му донесе нито радост, нито мир. Не знаех какво се случва с него, но просто усещах, че не е щастлив."

Джордж Клуни споделя, че не е подозирал за зависимостта на изпълнителя на ролята на Чандлър Бинг от наркотици. „Нямах представа, че приема 12 викодина на ден, нито за останалите хапчета и алкохола, но това просто ни показва едно - че успехът и парите не са гаранция, че човек ще бъде щастлив. Щастието е индивидуална задача, за която всеки сам може да намери своето решение."

Джулия Робъртс, негова бивша приятелка, с която имат връзка три месеца и Пери къса с нея в токшоу от страх, че иначе тя ще го напусне, каза, че за нея загубата е била „сърцераздирателна“ и че има толкова хубави спомени от участието си в "Приятели". Джулия Робъртс се включва с роля на бивша съученичка на Чандлър в сериала за един епизод, „Мисля, че смъртта на Матю може да ни кара да осъзнаем, че трябва да ценим повече това, което имаме, и да продължим да бъдем позитивни, доколкото можем." 

Няколко дни след новината за инцидента с колегата й Дженифър Анистън сподели, че напоследък той не е пушел, бил е излязъл от зависимостите си и се е връщал във форма. Дори бил щастлив. След новината за смъртта му в профила си в Инстаграм Дженифър Анистън написа:

„Боли ме дълбоко, цялото ми същество. Да се ​​сбогувам с моя скъп Мати беше една от най-силните емоции в целия ми живот. Обичахме го толкова дълбоко. Той беше част от нас. Бяхме винаги шестима. Това беше любящо семейство, което промени хода на живота ни, като същевременно промени и нас самите.

Обичам те толкова много, Мати! Знам, че сега си в мир и че вече не страдаш. Почивай в мир, малки братко!“.

Лиза Кудроу изброи всички причини, заради които е благодарна на Матю Пери: „Благодаря ти, че ме накара да се смея толкова силно, че мускулите ме боляха и сълзи се стичаха по лицето ми всеки ден. Благодаря ти за отвореното сърце в нашата връзка от шест души, която изискваше компромиси и много дискусии". Благодаря ти, че идваше на работа и когато не беше добре, но беше брилянтен! Благодаря ти за десетте най-хубави години, които съм имала! Благодаря, че ми се довери! Благодаря ти за всичко, което научих за благодатта и любовта, като те познавах! Благодаря ти за времето, което прекарах с теб, Матю!"

Дейвид Шуимър публикува снимка в профила си в Инстаграм, на която е на снимачната площадка на сериала заедно с Матю Пери. „Тази снимка е една от любимите ми с вас. Тя ме кара да се усмихвам и ми позволява да скърбя. Искам да ти благодаря за десетте невероятни години смях и креативност. Ти сподели щедрото си сърце с нас, за да можем ние шестимата да създадем семейство.“ 

Мат Лебланк, който играе Джои, най-добрият приятел на героя на Пери Чандлър Бинг в "Приятели", написа: „Матю, с натежало сърце се сбогувам с теб. Моментите, които споделихме, бяха едни от най-хубавите в живота ми. За мен беше чест да споделя сцената с теб и да те имам за приятел. Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб, и никога няма да те забравя. Никога! Разпери крила и лети, братко! Най-накрая си свободен. И предполагам, че смяташ да задържиш 20-те долара, които ми дължиш."

„Толкова съм благодарна за всеки момент, прекаран с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден“, написа Кортни Кокс.

На 3 ноември се състоя погребението на актьора, любим с ролята ни на Чандлър Бинг в „Приятели“. Церемонията беше в тесен кръг в Лос Анджелис. Присъстваха семейството, приятели на Пери и останалите 5 звезди от сериала.

В същия ден приятели на актьора създадоха фондация на негово име - това беше проект, върху което Матю Пери работеше, преди да почине. Целта на тази фондация ще бъде да помага на други борещи се в битката със зависимости. В мемоарите си „Приятели, моите любови и това ужасно нещо“ актьорът разкри, че е похарчил повече от 9 милиона долара в борбата си за изтрезняване. Изпитание, което го мотивира да помага на други, страдащи от същите зависимости.

Според приятелката на Матю Пери, водещата Атина Кросби (която е била до него няколко часа преди смъртта му), актьорът от „Приятели“ е планирал да направи филм за собствения си живот, по-специално за борбата му от няколко десетилетия срещу зависимостта от наркотиците и алкохола. Виждал като изпълнител на собствената си роля Зак Ефрон. Матю Пери и Зак Ефрон са работили заедно в романтичната комедия "17 Again" и след партньорството си остават много добри приятели.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР