златна треска в шанел

Един млад мъж обхожда покоите на мадмоазел Шанел на парижката улица Камбон. Той се взира в осмоъгълното огледало, в разкошния полилей, медните статуетки, в стените, боядисани в топли нюанси, отвсякъде сякаш струи отблясък на старо злато... Младият мъж е осенен от вдъхновение, плиснало сякаш от извечната женственост и непреходната изисканост на самата Коко Шанел. Есенната колекция декоративна козметика, която той създава за Chanel, е основно в златно.

15 May 2009

Един млад мъж обхожда покоите на мадмоазел Шанел на парижката улица Камбон. Той се взира в осмоъгълното огледало, в разкошния полилей, медните статуетки, в стените, боядисани в топли нюанси, отвсякъде сякаш струи отблясък на старо злато... Младият мъж е осенен от вдъхновение, плиснало сякаш от извечната женственост и непреходната изисканост на самата Коко Шанел. Есенната колекция декоративна козметика, която той създава за Chanel, е основно в златно. Подписана е от Питър Филипс, новия криейтив директор на Chanel Make-up. С любов към жената, озарена от увереността в своята сила и чар.

Кой е той
Белгиец, завършил специалност графичен дизайн, а после и курс по моден дизайн в Антверпенската академия за изящни изкуства. Избрал за свое амплоа професионалния мейк-ъп, той участва в модни сесии и рекламни кампании, прави интересни експерименти със сценичния грим зад кулисите на модните дефилета. Създава свой уникален стил, който го прави разпознаваем и много търсен от най-известните модни фотографи – Ървин Пен, Патрик Демаршелие, Стивън Клайн, Марио Тестино, Дейвид Симс, Питър Линдбърг, Марио Соренти...

Динамичният модернизъм на Питър Филипс е причината той да бъде предпочетен от Chanel след напускането на корифеите Доминик Монкуртоа и Хайди Моравец. Въпреки веруюто, че стилът е над модата, въпреки вдъхновението, което черпи от вечно актуалния имидж на Коко Шанел, Питър е фокусиран върху бъдещето. Като криейтив директор смята, че красотата е в ръцете на жените. „Вярвам, че увереността е тази, която прави жените страшно красиви“, казва Питър Филипс. „И козметиката е нещо, което може да накара жената да се чувства специална и да й даде лукса на увереността.“

Бонус за пълно щастие
Каквито и продукти да използва в извайването на женското лице, Питър Филипс е фен на спиралата – тя според него придава на погледа лъчезарност и мигновено оживява образа. Това вероятно е намек за главното му творение Exceptionnel, нещо като негов талисман, с който прекрачва прага на Chanel. 

Есен 2008
Нюанси на старо злато с лек меден оттенък са основните тонове на колекцията Facettes d’Оr, която включва руж „Златна треска“ и лак за нокти „Златна измислица“. Компактният руж акцентира определени точки на лицето – скули, чело, под веждите, както и деколтето и раменете. Уникалният златист оттенък на лака допълва визията на много изискана дама във вечерна рокля. Усещане за истински лукс създават и другите продукти от колекцията – в цветове от бронз до шампанско, от амбър до сивокафяво, от изпечено кафе до патладжанено, от златисто и медено, всичките сякаш загребани щедро от апартамента на Мадмоазел и пренесени в будоара на модерната жена от творческата фантазия и иновативната мисъл на Питър Филипс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР