Брус Уилис вече не може да говори

eva.bg 13 October 2023

Снимка: instagram

Тъжни новини за почитателите на Брус Уилис. Битката на 68-годишния актьор с деменцията продължава и, за съжаление, болестта нанесе поредния си удар.

Според близки до актьора той вече почти напълно е загубил способността си да говори.

„Да, той все още е Брус и може би през първите няколко минути, когато се видяхме, наистина разпозна кой съм. Но е загубил езиковите си умения“, сподели режисьорът и сценарист Глен Гордън Карън, който работи с Брус Уилис във филма „Съдружници по неволя“.

През пролетта на миналата година Брус Уилис прекрати актьорската си кариера, след като му бе поставена диагноза афазия, която причинява проблеми с говора. Оказва се, че той е имал симптоми няколко години преди това.

През февруари месец тази година пък лекарите промениха диагнозата му на фронтотемпорална деменция, която за съжаление прогресира много бързо. За Брус се грижи настоящата му съпруга Ема, от която има две момиченца – на 11 и на 9 години.

Наскоро в интервю Ема заяви: „Разбрах, че деменцията е много тежко заболяване. Трудно е за човека, който е диагностициран, но е трудно и за семейството му. Неслучайно казват, че това е семейна болест, защото по един или друг начин засяга всички ни.“

И допълни - "Тази болест те поставя на колене..."

На въпрос дали Брус Уилис разбира какво се случва, тя каза: „Трудно е да се каже“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР