Да чистиш или да живееш? Вечната дилема на жените

Как чисти модерната жена у дома? Интелигентно, от разстояние, със стил

eva.bg 27 September 2023

Знаете ли, че средно ние, жените, прекарваме по 12896 часа от живота си в чистене? Поне така твърди цитирано в чуждестранен сайт проучване. Тези часове се равняват на 537 денонощия, а това е близо година и половина. Година и половина от живота ни, ден и нощ – ние чистим.

Дори поставяйки под въпрос достоверността на източника и проучването, няма как да поставим под въпрос реалния факт, че всяка жена отделя много време за почистване на дома си. Понякога стигаме и до крайности, защото искаме да е изрядно чисто, без нито една прашинка наоколо. Така чистотата и чистенето се превръщат в мания и например може цялата събота или цялата неделя да отиде в чистене. Нужно ли е?! Чистенето – разбира се, че да, но не и за сметка на времето ни. Това време, което можем да посветим на себе си, на децата си, на половинката си, можем да се видим с приятели и т.н.

Щом технологиите са толкова напреднали, че да улесняват живота ни всеки ден, на нас не ни остава нищо друго, освен да се възползваме.
А какво ще кажете, ако ви подсетим, че всички тези приятни и зареждащи срещи и дейности не е задължително да са за сметка на чист дом? Можете да имате изрядно чист дом, без да се заробвате в чистене, без да се терзаете, без да се надпреварвате с времето. Възможно е с прахосмукачката робот Jet Bot на Samsung, която е с LiDAR сензор, самопочистваща се четка и усъвършенствано WiFi управление.

Сензорът LiDAR определя с точност местоположението на Jet Bot, като сканира стаята, за да събере необходимата информация за пространството и разстоянията. Jet Bot е първaта в света прахосмукачка робот, задвижвана от изкуствен интелект на Intel. Изкуственият интелект (AI) разпознава предмети и обекти – например домакински уреди, кабели, играчки, чупливи предмети, за да не се препъне в тях, но и да почисти оптимално. Придвижването на робота е по-ефективно и по този начин той може да покрие по-голяма площ.

Представете си колко е хубаво – излизате на разходка, прибирате се и Jet Bot вече е изчистил.
Усъвършенстваното управление през WiFi и смартфон ни позволява да управляваме и наблюдаваме прахосмукачката навсякъде и по всяко време. Тоест чистим от разстояние. Представете си колко е хубаво – излизате на разходка, прибирате се и Jet Bot вече е изчистил. Или се отдавате на приятно неделно четиво и чаша ароматно тиквено лате, като в същото време има кой да се погрижи за почистването.

Четката на Jet Bot почиства еднакво добре килими и твърди подови настилки, а заплетените косми са в миналото. Уредът разполага с лесен за изпразване и изцяло миещ се контейнер, което гарантира хигиеничната чистота на прахосмукачката. След почистването прахосмукачката робот автоматично се връща при станцията за почистване Clean Station, която изтегля праха от контейнера с помощта на технологията Air Pulse, а многослойната филтрираща система задържа до 99,999% от финия прах, т.е. няма прах и алергени.

Ще добавим и това, че можете да планирате почистване, можете да изберете помещенията, които желаете да почистите, и тези, които искате да забраните за достъп от робота. Това става чрез съответните функции и смарт приложения. Ако имате домашен любимец, не се притеснявайте – благодарение на SmartThings Pet Care той ще е в безопасност, когато Jet Bot чисти.

Ако все пак сте от жените, което държат „всичко да мине през ръцете им“, може би повече ще ви допадне безжичната прахосмукачка Bespoke Jet на Samsung. Тя е лека и удобна, със стилен съвременен дизайн, който се вписва перфектно в интериора на всеки модерен дом, затова не е нужно да я криете в някой ъгъл на килера. В дневната, спалнята, трапезарията, където и да е поставена, тази прахосмукачка стои винаги елегантно.

Очевидно е, че вече не сме изправени пред дилемата „Да чистим или да живеем?“.
Независимо дали се използва върху твърди подове или килими, Bespoke Jet осигурява максимално засмукване. Вграденият инверторен двигател е лек, но мощен. Корпусът заедно с удобната дръжка тежи само 2.5 кг, което го прави достатъчно лек за маневриране и почистване на целия дом, включително на повърхности на столове и дивани, шкафове и маси, щори на прозорци, стъпала, дори долната страна на уреди и мебели.

Многослойната система и тук гарантира 99,999% филтриране, което означава, че по време на почистването Bespoke Jet отделя само чист въздух. Докинг станцията All-in-One Clean Station изпразва контейнера за боклук автоматично, без фините прахови частици да замърсяват пространството, благодарение на технологията Air Pulse. Прахосмукачката се зарежда също автоматично. А ако държите на мокро почистване, моделът Samsung Bespoke Jet VS20A95973B/GE ще ви го осигури.

И така, очевидно е, че вече не сме изправени пред дилемата „Да чистим или да живеем?“. Щом технологиите са толкова напреднали, че да улесняват живота ни всеки ден, на нас не ни остава нищо друго, освен да се възползваме.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР