пясък от сахара

За Оскара в категорията „най-секси загар” победителките трябва да благодарят не на (споко, няма да споменаваме слънцето за радост на дерматолозите) някоя баба мулатка, а на Коко Шанел, която измисли първата бронзираща пудра Poudre Tan. От 1930 г., когато Мадмоазел разбуни духовете, детронирайки бледата кожа, ни делят тонове прах в буквалния смисъл на думата. Неслучайно за 60% от жените пудрата е любимо средство. Има защо.

Свобoда Сидерова 28 April 2009

Както пясъчните бури са диханието на пустинята, така бронзиращите пудри са сърцето на летните колекции макияж...


За Оскара в категорията „най-секси загар” победителките трябва да благодарят не на (споко, няма да споменаваме слънцето за радост на дерматолозите) някоя баба мулатка, а на Коко Шанел, която измисли първата бронзираща пудра Poudre Tan. От 1930 г., когато Мадмоазел разбуни духовете, детронирайки бледата кожа, ни делят тонове прах в буквалния смисъл на думата. Неслучайно за 60% от жените пудрата е любимо средство. Има защо. Бронзиращата например е най-лесният начин да напълните кожата с чувствено сияние и да й придадете едва забележим златист тон, вдъхновен от докосването на слънцето. Но на марките това им се струва малко и те искат да направят пудрата с ефект на загар абсолютен must have. Съдейки по хитовете на лято 2008, са на път да успеят.


Пясъчна дюна


Такава асоциация предизвиква Soleil Tan de Chanel. Пудрата не само прави макияжа естествен – избирате между 5 разцветки, но и се грижи за кожата. Създавайки водоотблъскващ слой, формулата с глицеринови микрогъби гарантира дълготраен хидратиращ ефект, достатъчен да напои цялата Сахара. Освен необичайния дизайн, пудрата може да се похвали с удобна двойна четка – черната страна служи за равномерно нанасяне по цялото лице и деколтето, светлата - за ключовите участъци - центъра на челото, скулите и брадичката. Дизайнът на Beauty Escape на Lancaster пък подсказва гламурни дестинации. Можете да се разходите по Шан’з-Елизе в Париж, под слънчевия блясък на Рим или Севиля, както и да облечете лицето в цветовете на залеза в Маями или Сидни. Всичко е във вашите ръце. Кехлибарено-кафявата опаковка на Matte Sunshine SPF 20 на Dior е в тон с концепцията за „целуната от слънцето” кожа. Висок слънцезащитен фактор, минерални пигменти и водоустойчива формула – това е тайната на натуралния и траен загар.

В добавка биосфери абсорбират себума и матират кожата, едновременно защитавайки я от пресушаване. Представете си свеж воал от топъл блясък. Такива са перлите Bronze Goddess на Estee Lauder. Въздушно-копринени пудри в комбинация с леки масла и пигменти гарантират кремообразен и сатенен ефект. L’Oreal пък се включва с бронзиращи минерални перли за блондинки и брюнетки. Приятно допълнение към металния блясък на Delice de Poudre на Bourjois е апетитният шоколадово-ванилов аромат. Проверени от времето са и двете иновации при формата – пудрата-спрей Terracotta Spray Bronzing Mist на Guerlain и пудрата-четка Luminizing Brush Powder на Shiseido. Първата придава лек загар за 2 секунди, втората заема минимум място в козметичната чантичка.


1. палитра за очи, устни и скули Infinite Bronze Sunlight Palette на Lancaster
2. двойна пудра и глос Dior Bronze Lumieres d’Or
3. пудра True Bronze Pressed Powder Bronzer на Clinique
4. пудра-четка Luminizing Brush Powder на Shiseido
5. пудра Dior Bronze Matte Sunshine SPF 20
6. пудра Multi-Shade Enhancer Poudre Variation Irisee на Shiseido
7. пудра Sunshine Powder Compact на Clarins
8. двойна пудра Bronze Goddess Soft Duo Bronzer на Estee Lauder
9. перли Glam Bronze Mineral на L’Oreal
10. пудра-спрей Terracotta Spray Bronzing Powder Mist на Guerlain
11. пудра Soleil Tan de Chanel
12. пудра Delice de Poudre на Bourjois
13. пудра 5 в 1 Infinite Bronze Beauty Escape на Lancaster
14. перли Bronze Goddess Bronzing Pearls на Estee Lauder
15. пудра Phyto-Touches на Sisley

 


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР