EVA на 25

Събрахме приятели, колеги и съмишленици в една незабравима модна вечер

16 June 2023

“Едно от пожеланията, които получих в отговор на изпратена от мен поканата за тази вечер, беше: „И да е все така важна част от живота ни списание EVA!“ Вълнуващо пожелание, признание за онова, което EVA e отстоявала през първите си 25 години – да бъде знакова и значима, да разказва истории по своя неповторим вълнуващ начин, да поставя значими въпроси и да дава значими отговори.

В моята лична история е вълнуващо, че поех отговорността за EVA, точно в годината, когато тя става на 25 – достатъчно млада и достатъчно зряла. 25-тият е първият юбилей, който съотнасяме с представата за век – четвърт век.

Стъпих на път, зад който се вие следата, оставена от дързостта, отдадеността, професионализма и таланта на много хора – на Милена Попова, създателката на EVA и неин главен редактор около 20 години, на следващите главни редактори Поли Александрова и Андриана Попова, на прекрасния екип, който винаги е правил това списание и с какъвто за щастие работя и аз”, това каза главната редакторка на списание EVA Теодора Николова пред гостите в Pirotska 5 Event Center, дошли, за да отпразнуват с нас този четвърт век.

 

Тази вечер имахме увереността да празнуваме миналото и да гледаме в бъдещето.

Решихме да го направим по ексклузивен начин – да провокираме въображението на 11 български модни дизайнери с вечната и святата тема - Ева.

Това са Антония Йорданова и Кристина Бъчварова (Knapp), Мартина Бонева и Христина Чекова (They ARE), Никола Флоридов (HIMIK), Мина Кайе (Maria Queen Maria), Нели Митева („Иван Асен 22“), Вяра Лазарова (FEDE), Нели Анастасова (Neli Anastasova), Сара Хирш (Sarah Hirsch) и Николай Божилов (Nikolay Bozhilov).

Техните модели, вдъхновени от темата Ева, оживяха в красив пърформанс по време на партито, а в новия ни брой може да ги видите в специална фотосесия.

 

 

 

Благодарим им, че превърнаха Ева във великолепни форми и цвят.

И понеже гледаме в бъдещето, станахме първото българско списание, направило колаборация с платформата DressX, известна като "дигиталният гардероб". Благодарение на това сътрудничество, гостите можаха да облекат дигиталните версии на деветте прекрасни тоалета. За първи път модели по български дизайн са достъпни в дигитална версия, което е не само ново преживяване на модата, но е и в знак на уважение към осъзнатата отговорност на устойчивата мода.

 

 

 

 

Сред гостите, които споделиха нашия празник, бяха: кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, актьорите Димо Алексиев, Александър Кадиев и Ирмена Чичикова, дизайнерката Ина Асса, кураторката Христина Бобокова, телевизионната легенда Ники Кънчев, красивата водеща на БНТ Анна Aнгелова, международният коучинг експерт Моузес Налока и визуални артисти, представители на бизнеса, рекламата, известни журналисти.

Благодарим на партньорите ни от Бритиш Американ Табако, Volkswagen, Aperol, Lux Botanicals, Visage, Сладкраница Теа, Шато Копса, модната платформа Answear, MDL и Медия клийн!

Благодарим и на Орлин Павлов за прекрасната музика!

А повече за специалния проект на EVA и Mi Amante, чрез който търсим новата звезда за нашата дигитална корица и който бе обявен на партито, може да прочетете тук

Снимки от събитието вижте в галерията ни.

 

Екипът на списанието бе облечен от Answear

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР