Bang & Olufsen Beosound A5 - неустоима комбинация от емоционален звук и ретро чар

05 June 2023

Снимка: пресофис на марката

Когато си помислим за пикник, обикновено в главата ни нахлуват все приятни спомени – страхотни естествени цветове, аромат на свежа природа, охладено шардоне, чудесни разговори с приятели… Bang & Olufsen искат да влязат в този сантиментален кръг от емоции и асоциации със своя нов продукт – безжичната колонка Beosound A5.

Честно казано това е чудесна идея, защото нито едно поляна парти и градинско барбекю не може да мине без зареждаща с настроение музика. Beosound A5 е точно този източник на наслада и ентусиазъм, но и много повече, защото като всеки продукт на култовата датска марка не пропуска да направи и своето дизайнерско изявление. Дали ще е под формата на оплетка от хартиени нишки или стройно подредени вертикално дъбови плочки ще решите самите вие.

Да наречем модела „колонка“ е твърде скромно предвид неговите тегло и размери. Това е доста способно озвучително тяло – най-мощният модел от гамата на B&O, чийто глас може да покрие спокойно дори по-голям двор или открито пространство. Ефектът „уау“ е още по-силен, когато гостите ви видят от къде точно идва този солиден звук. Мощността определено е на лице, но тя не идва от минималистично тяло, а от изключително елегантна форма с вид на малка кошница за пикник.

От Bang & Olufsen явно толкова са харесали идеята, че са използвали дървена дръжка и неповторима облицовка на елипсовидното тяло, а кой не обича естествените материали! Beosound A5 е със солидна изработка и обещава да издържи много събирания с приятели, така че можете да гледате на модела и като дългосрочна инвестиция в доброто настроение. Защитата от клас IP65 означава, че прахът и пръските от течност нямат шанс повредят скъпоценния ви приятел. Така че, да, вземете го и на плажа.

Всички контроли на колонката са на горната страна и няма как да са по-удобни. От там можете лесно да усилвате, да сменяте песни и да пускате само с едно докосване предварително зададени плейлисти и интернет радиостанции. Beosound A5 се свързва към вашата безжична мрежа, за да стриймва музиката и подкастите, които обичате.

Налична е, разбира се, и Bluetooth връзка. И тъй като вероятно ще пускате песните от личния си смартфон, Beosound A5 предлага и една уникална екстра – безжично зареждане. Достатъчно е да поставите телефона си на равната горна повърхност и така няма да рискувате той да остане без батерия и да развалите купона.

И тъй като стана дума за плажа, ето как вече не е нужно да носите още кабели и външна батерия, за да останете свързани през целия ден. Срещу някой интересен коктейл можете дори да предоставите за малко зарядната повърхност на заслужили членове от компанията.

Нещата са изпипани не само по отношение на физическия продукт, но и на мобилното приложение, което предлага лесна навигация и красиви графики. От там ще можете с няколко докосвания да настроите звука и да зададете любимите си интернет радиостанции за бърз достъп. Ще следите нивото на батерията и можете дори да насочвате звука само към предната част на Beoplay A5, ако го разположите до стена.

По подразбиране, звукът се излъчва от цялата странична повърхност на устройството, което е чудесно за озвучаване на открити пространства. Представяте ли си вече как танцувате около нея?

Друга добра новина за бъдещите притежатели на модела е, че той има живот на батериятадо 12 часа, който по всяка вероятно ще надхвърли продължителността на самото парти, така че не е нужно да се притеснявате за наличието на електричество. Освен това можете да свържете заедно няколко такива колонки (или всеки друг модел на марката), за да получите стерео звучене или просто да слушате музика едновременно в цялото жилище или офис.

В крайна сметка Bang & Olufsen Beoplay A5 е продукт, в който най-вероятно ще се влюбите от пръв поглед – заради уникалния му дизайн, качествен и мощен звук и удобството на използване, което предлага. Така че вече няма нужда от безсмислени подаръци – за следващото парти знаете какво да си пожелаете. И не забравяйте да го включите в следващото селфи за Instagram, той е съвсем на място там.

Продуктът е наличен в магазина на Bang & Olufson на бул. Черни Връх № 53, София и онлайн.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР