В името на колагена

Люба Вангелова 20 April 2023

Естетичните процедури днес са не просто популярни, а са обичайна част от ежедневието ни. И това не е странно – еволюцията в бюти индустрията направи възможна тази промяна. Отдавна сме формирали съзнанието, че медицината предлага естетични решения, които подобряват здравето и увереността на хората (освен риска от изпълнението на нереалистични стандарти за красота). И естествено се стигна до реалността, в която младостта не е въпрос на биологична възраст.

Само допреди две-три десетилетия пластичната хирургия беше единственият начин за желаещите да променят или подобрят външния си вид. Докато днес те се радват на множество възможности за минимално инвазивни лечения, предоставени им от глобалните лидери в областта на естетиката. Сред тях е Merz Aesthetics® с над 100-годишна история. Компанията предприе кампания в световен мащаб под надслов Collagen Force, която акцентира на колагена като най-съществения ключ към младостта.

Воините на младостта  

Оригиналността и увереността на пациента е в основата на концепцията за естетика, базирана на науката, в която вярва Merz Aesthetics®. Сред продуктите ѝ се открояват два уникални по своите характеристики в света на медицинската естетика, стимулиращи производството на колаген в кожата – Ultherapy® и Radiesse®. Всъщност процесите на стареене се отключват от промяната на два компонента на кожата – това са колагенът и еластинът. Тялото ни се затруднява да ги произвежда (с напредването на възрастта), а това краде от младежкия ни вид, тъй като води до отпускане на кожата на лицето и на тялото. С този процес научно доказано се борят Ultherapy® и Radiesse®.

Златните стандарти

Младостта означава стегната кожа и лифтиран контур. Вече повече от 20 години Ultherapy® е определян като „златен стандарт“ в тази област, а процедурите с този апарат – неотменна стъпка в поддържането на младостта. Ultherapy® е терапия, насочена към дълбоките тъканни зони за ефективен синтез на колаген и използва визуализация в реално време, за да персонализира терапията. След третиране с апарата скоростта на производство на колаген се повишава средно с 50%. Еднократно лечение може да даде траен ефект за повече от година. За цялостно неинвазивно моделиране и лифтиране на лицето се третират тъканите в различните зони – зоната на веждите, челюстта, под брадичката, шията и деколтето. Ultherapy® печели за осма поредна година наградата New Beauty 2021 за най-добро нехирургично средство за лифтинг и стягане на кожата. Процедурата може да бъде извършена само от лекар, сертифициран за работа с устройството, в неговата лекарска практика/клиника, след задължителна предварителна консултация.

Radiesse® е универсалнен колагенов биостимулатор – той създава дълготрайна среда за подмладяване на кожата, като инициира биостимулация на нов колаген и еластин. Тоест Radiesse® е много повече от филър. Има троен ефект – възстановява обема, формира контура и подобрява качеството и плътността на кожата. С негова помощ се третират назолабиални гънки, марионетни линии и ъглите на устата, областта от двете страни на брадичката, както и бръчките по нея. Образно казано Radiesse® създава „скеле“ за механично стимулиране на образуването на нов колаген и еластин чрез твърда мрежа от колагенови влакна. Неслучайно е носител на наградата New Beauty Award за 2021 г. Резултатите се задържат за 12 или повече месеца.

 

*Merz Aesthetics® чрез официалното си партньорство с представителя за България MEDIS Aesthetics предоставя на пациентите в България  клинично доказано  продуктово портфолио, включващо инжекционни продукти и апарати, предназначени да осигурят надеждни резултати от процедурите с високи стандарти за безопасност и ефикасност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР