Градинският лукс на лято 2023

Разпознаваем по целия свят, спечелил куп международни награди от най-престижните изложения, белгийският бранд за луксозно обзавеждане за градината Royal Botania носи в ДНК-то си три ключови елемента – безкомпромисна естетика, ергономия и несравнимо удобство.

24 April 2023

Снимка: пресофис на марката

Основана от Крис ван Пуйлде, белгийската компания за луксозни градински мебели Royal Botania се характеризира с използването на изключително качествени материали – масивно тиково дърво и екструдиран алуминий в съчетание с прилагането на много ръчен труд. През последните години тя въвежда и редица устойчиви практики в съзвучие с етичния кодекс на основателя си: „Длъжни сме да дадем на планетата повече отколкото консумираме“.

Преди всичко обаче, брандът е оценен по целия свят с изключителния дизайн на продуктите си, които могат да направят живота на открито удоволствие за сетивата.

Истинско произведение на изкуството е луксозният градински диван Mozaix. Лаундж системата дава възможност за разнообразно композиране и създаване на перфектната атмосфера за лятото според пространствата и нагласите на клиента.

С Mozaix всеки може да се превърне в архитект, персонализирайки градинското пространство по свой вкус. Това е най-луксозната композиция градински мебели, която несъмнено предизвиква и емоционален ефект.

По дизайн на Крис ван Пуйлде, големите скари от тиково дърво, махагон или алуминий, налични в четири дължини, позволяват широка гама от комбинации за създаване на желаната композиция. Изключително удобните възглавници могат да бъдат поставени при всеки вариант на композиция. Възглавниците имат пълнеж QuickDry, което гарантира, че дъждът няма да попречи да се насладим на тази луксозна градинска мебел. Секциите, които остават отворени след полагане на възглавниците, предлагат почти неограничени възможности за персонализиране.

Елегантните скари могат да бъдат запълвани по избор с различни аксесоари. Опциите включват настолна соларна лампа или малки алуминиеви кашпи със зеленина. А какво да кажем за възможността за инсталиране на практична въртяща се маса?

Royal Botania предоставя широка гама от възможности, така че богатият избор е на една ръка разстояние, за да създаде човек външния дизайн, който си представя в мечтите си. Нито един детайл не е пренебрегнат!

Градинската кафе-масичка Butler носи наследствените кодове на компанията. Тя е първата помощна маса на Royal Botania, пусната в продажба преди близо 30 години.

Сега се предлага в множество варианти с основа от неръждаема стомана на различни височини, и с различни материали за плота. Съчетава се идеално с кресла и дивани, което дава възможност за създаването на удобни и елегантни композиции за открити пространства.

Основата й е изработена от неръждаема стомана в 4 различни цвята и на 2 различни височини.Освен от масивен тик, плотовете варират по избор и между девет различни керамики и шест цвята на емайлирани камъни от лава.

Луксозният градински чадър Shady е емблема на лукса в градинския дизайн. От компанията споделят вдъхновението си за съдаването му: „Дойдохме твърде късно на този свят, за да измислим традиционния чадър, но не и твърде късно, за да го изведем на най-високото възможно ниво!“ Всеки детайл на чадъра Shady демонстрира високото качество и уникалната стойност на продукта. Чадърът Shady на Royal Botania е далеч отвъд това, което някога са били чадърите. Определян е като върхът на лукса в градината.

Конструкцията му е от масивен тик и сенник от промазан текстил.

За тиковото дърво се знае, че е толкова устойчиво на времето и атмосферните условия, че на практика е почти вечно.

Вдъхновението на дизайнерите в Royal Botania идва от красотата на заобикалящата ни природа и вечния стремеж на човека да претвори емоциите от общуването ни с нея в продукти, поразяващи въображението и допълващи радостта от прекарването на летните дни на открито.

Повече за луксозните колекции градински мебели на Royal Botania може да откриете на selamoredesign.com.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР