В новия брой на EVA

16 March 2023

Снимка: фотография Слав & Хубен

Изяществото и емоцията на корицата този месец дължим на премиерсолистите Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

Познават се още от деца, от балетното училище. Балетна двойка са вече близо 20 години. Най-новият им съвместен спектакъл на сцената на Софийската опера и балет „Ана Каренина“ предизвика истински фурор.

От разговора на Ирина Иванова с тях разбираме с какво се заплаща лекотата и съвършенството на танца, как минават часовете им извън сцената, откъде черпят сили, каква е тази тяхна толкова необикновено връзка, и разбира се, как пламтящите коси стават запазената марка на Марта.

Наистина са вдъхновяващи, далеч не само когато танцуват.

Още една магнетична артистична двойка е на фокус в този брой – плаваме с Гергана Змийчарова и Петринел Гочев из спокойното и бурно море на живота, театъра и киното. И да, корабът не потъва.        

Какво се случва с модата и с парижкия шик според Патриша Фийлд, защо новият албум на Пинк е нова глава в романа на живота й, кой има правото на втори шанс според Паоло Дженовезе – отговорите ще ви изненадат. А срещата с художника Алцек Мишев в неговото палацо в Акуи Терме, е преживяване, подобно на мъдър и вълнуващ филм, защото такъв е и животът на световнопризнатия български артист.    

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР