Унгарска рапсодия

Унгарският пентхаус, привлича вниманието със спираща дъха панорамна гледка към езерото отвън и архитектура, отваряща големи светли пространства

Елка Влаховска 09 March 2023

Снимка: Laskasas

Унгарският пентхаус, проектиран от дизайнерското студио Komfort Centrum, привлича вниманието със спираща дъха панорамна гледка към езерото отвън и архитектура, отваряща големи светли пространства.

Смелостта и въображението на дизайнерите са пътят към перфектното. Мрамор, дърво, метал и кадифе играят в композиционно единство, приличащо на симфония, интерпретирана с кодовете на интериорния дизайн. Всичко във вътрешното обзавеждане е подбрано така, че да даде възможност на материалното да се превърне в импулс за полет на фантазията.  

Пентхаусът е колкото комфортен за обитаване, толкова и пробуждащ емоции, спомени и усещания за нещо отвъд, непознато за „практичната сетивност“, с която сме свикнали да живеем в домовете си.

Още холът с високите си тавани и композицията на материали и текстури създава приказна атмосфера и прави плавен преход от бита към сферите на въображението. Дизайнерските мебели, килим и декорация допълват това усещане и го мултиплицират. В същото време комбинацията между керамика и дърво създава усещане за приземяване.

В това интериорно пътешествие акцент са силните цветове като тъмнозеленото, което се свързва с природата, растежа или сигурността, и черното, асоциирано с простотата и функционалността. Друга привлекателна характеристика на проекта е произведеният по поръчка 3D фурнирован стенен панел.

Всички тези елементи дават на дома уникален профил и силно усещане за лукс. Водеща тук е височината на таваните, обеми, които понякога предизвикват архитектите да бъдат минималистични и да залагат на по-концептуална и изчистена от елементи визия. Тук подходът е различен – и най-малкият детайл е прецизно обмислен и вписан в пространството.

С една дума, интериорът тук не е обобщен и не липсват подробностите на разказа. Светлината също не липсва – тя нахлува през прозорци витрини, а когато атмосферата трябва да е по-интимна, в играта влизат щорите и атрактивните акцентни осветителни тела.

Това супермодерно пространство разполага със скрита кухня, която след затваряне на панел се превръща в изчистена от бъбриви елементи, очарователна и функционална стая. Централният плот – съчетание от мрамор и дърво, добавя полезно работно пространство, което носи усещане не само за комфорт, но и за стил.

Столовете Gordon се вписват превъзходно в сценария на предполагаемото място за готвене, общуване на по питие и разговори, обединяващо едновременно атмосферата на „отворената кухня“ в модерните ресторанти и интимността на баровете. Този резултат е постигнат чрез съчетаването на мрамор, дърво, метал и меко кадифе в тапицерията на столовете. Както в повечето модерни интериори днес, и тук е предвидено място за съхранение на колекционерски вина в шкаф с подходящата температура, но и с отворена витрина за видимост на колекцията.

Основната спалня е в хармония с цялостната естетика на къщата – с мраморен под и по-тъмни тонове на стените, внушаващи спокойствие и уют. Предната стена към леглото има 3D панел в златни тонове, добавящ особена мечтателна атмосфера в стаята, в която човек може да потъне в деликатната зона на полусън преди заспиване или непосредствено след събуждане. Креслото Ambrose  пък седи елегантно пред леглото с красивата си тапицерия.

В основната зона на апартамента коридор свързва банята и дрешник, където човек може да седне удобно на парижкия пуф пред тоалетката за винаги важната сутрешна рутина.



3D стенен панел блести и в зоната на домашния офис, където собственикът на къщата има своето лично пространство за работа.
Тук отново е на ход съчетанието между мрамор, дърво и дизайнерско обзавеждане, за да бъде перфектно постигната целта за създаване на зона на удобство и стил, отговаряща на индивидуалността на клиента.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР