Александър Морфов: Не се страхувайте, хора, да бъдете свободни

eva.bg 06 March 2023

Снимка: bTV

„Не се страхувайте, хора, да бъдете свободни. Знам, че е тежко, знам, че ще изтърпите много унижения, обиди и ще останете сигурно на улицата. Но аз на никого нищо не дължа, на мен нищо никой не дължи. Аз съм свободен!”

Това заявив интервю за btv режисьорът Александър Морфов, който бе уволнен дисциплинарно от директора на Народния театър Васил Василев след продължилия близо три месеца скандал с бившата пиарка на ДПС Велислава Кръстева, която бе назначена в театъра от директора и отиде до урните с Ахмед Доган.

„Един самопровъзгласил се диктатор, който управлява с всичките номенклатурни и канцеларски номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други. Целият апарат там е обърнат наопаки с неговите хидри, които подслушват, гонят унижават. Разбира се неговият голям ход беше това, че ги купи – направи им заплатите три пъти по-големи, даде им премии между 8000 и 18 000 лв.“, заяви по адрес на директора Александър Морфов, визирайки и актьорите, които избраха да замълчат в разразилата се буря и причините да го направят.

„Всички хора трябва да разберат, че така повече не може да се живее и трябва да си осмислим живота, хора. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години. Хидрата се е впила в държавата и смуче кръвта на нормалните хора“, каза още той.

А по адрес на изказването на Васил Василев, че личностите в Народния театър не значат нищо, Морфов даде за пример Сталин и неговото верую: „Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем.“

Вижте цялото интервю:

1 КОМЕНТАР
1
Валя Кръстева
06 March 2023, 16:15

Жалко е един "интелигентен" човек да бърка свободата със свободията. Има и по- интелигентни начини да изразиш мнение, вместо да драска по врати и да уволнява по политически причини. Не е дорасъл до тях, въпреки годините.

ТВОЯТ КОМЕНТАР