Първата поява на Камила Паркър Боулс

15 January 2023

С гордо вдигната глава и усмивка въпреки бурята след появата на мемоарите на принц Хари днес в публичното пространство се появи Камила Паркър Боулс. Според Daily Express тя е изглеждала в добро настроение на път за шотландската църква Crathie Kirk, докъдето я закара съпругът й, крал Чарлз III. Това е първата й поява, след като книгата на Хари - The Substitute (Резервният, на английски) разтърси Бъкингам. В книгата си херцогът на Съсекс коментира противоречивите отношения с брат си и с баща си, а втората съпруга на Чарлз III нарича директно „опасна“. Обявява я за източник на няколко изтичания на информация в пресата, насочени срещу самия него.

След като книгата на принц Хари предизвика гнева и на част от неговите сънародници, и, разбира се, на семейство Уиндзор, в-к The Times припомни, че това поведение може да сложи край на кралските титли на децата на принца Арчи, 3 г. и Лилибет, 1 г. Причината е не само конфликтът, който е породила с роднините му, но и публичните му признания, че е злоупотребявал с кокаин и пиене, разказите му за връзки с по-възрастни жени под влияние на алкохол.

Хари и Меган, които се явяват пети по ред за наследяване на трона, се отказаха от титлите ​​„Техни кралски височества“, още след като напуснаха Англия за Съединените щати през 2020 г. Но в интервюто си за Опра Уинфри през март 2021 г. херцогинята призна, че е притеснена за съдбата на децата им и за възможна дискриминация от страна на кралското семейство. „Когато бях бременна с Арчи - сподели тя, - те казаха, че искат да променят правилата“. Причината според нея бил цветът на кожата на бебето. В книгата The New Royals, написана от експертката по кралското семейство Кати Никъл, доверен източник е коментирал, че титлата на децата на херцога и херцогинята на Съсекс ще зависи от тяхното поведение. В същото време принц Хари не изглежда склонен да спре разкритията си, дори пред вестни Telegraph заплаши, че има достатъчно материал за втора книга, в която да направи нови разкрития за баща си Чарлз и брат си Уилям.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР