Savoir-fête или умението да празнуваш

С Moët & Chandon

17 December 2022

Savoir-fête или умението да празнуваш е закодирано в ДНК-то на бълбукащитебалончета на шампанското Moët & Chandon още от създаването му през 1743 г. Любимо на мадам Помпадур по времето на Луи XV, сервирано в Белия дом в началото на 1900 г., на коронацията на крал Едуард VII и кралица Елизабет II, на откриването на Студио 54 и по време на Големия шлем, Moët & Chandon подчертава специалните, бляскави и незабравими моменти.

С поредица елегантни събития Moët & Chandon Effervescence Къщата за шампанско обяви по традиция началото на празничния сезон. Тази година първото от предстоящите над 20 Moët & Chandon празненства започна в Сидни на 2 декември. Последваха Ню Йорк, Лондон, Париж, Токио, Милано, Мадрид… EVA имаше удоволствието да е гост на Moët & Chandon Effervescence в Будапеща. На 5 декември в сградата на реновираната наскоро Унгарска държавна опера по червен килим под гигантски надпис с името на емблематичната френска къща минаха 120 гости от цял свят – клиенти на марката, известни личности, журналисти и инфлуенсъри. Всички те получиха за добре дошли златни чаши, в които опитаха първата звезда на вечерта - Moët & Chandon Brut Impérial, докато се наслаждаваха на изпълнения на арфа. Moët & Chandon Brut Impérial с яркия си плодов вкус и елегантна зрялост е икона на марката повече от 150 години.

Камбанен звън даде знак, че е време да заемат местата си в залата. След изпълнение на струнен концерт и оперна ария, унгарската актриса Нора Трокан, която води вечерта, поздрави гостите и ги покани да я последват, докато завесите на сцената зад нея се отваряха и се откри впечатляващ декор от огромни златни топки, висящи от тавана над четири приказно украсени маси. Заедно с прекрасното петстепенно гурме меню всички присъстващи се насладиха отново на Moët Brut Impérial - с предястието, на Moët & Chandon Grand Vintage 2015 – с рибата, на Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2015 – с ястието с патица и на Moët & Chandon Nectar Impérial - с десерта. Празненството беше открито от бранд мениджърката на Moët Hennessy за Централна Европа Нора Сегеди. Тя разказа за важните стъпки, които къщата за шампанско предприема за намаляване на собствения си въглероден отпечатък - инвестициите в зелени технологии, рециклирането на 99% от отпадъците, генерирани по време на производството, използването на 100% зелена електроенергия. По време на събитието беше представена и най-популярната унгарска изследователка на климата Диана Урге-Ворсац, която ще получи подкрепа от Moet. Магични моменти на вечерта бяха изпълненията на балерината Лили Фелмери и балетиста Таран Думитру и традиционното за тези бляскави събития наливане на шампанско в стъклена пирамида от чаши, наредени на девет реда.

За празничния сезон 2022 Moët & Chandon представи специална бутилка Spark of Light, в класическия размер от 750 мл, декорирана в златни мотиви в стил фойерверк на бял фон. Тя ще се продава в лимитирано издание и ексклузивно през тазгодишния празничен сезон.

Къщата за шампанско покани всички гости на нейните събития по цял свят да вдигнат чаша шампанско и да се присъединят към благотворителните инициативи на „Тост за добра кауза“ – инициативата на Къщата за шампанско, започнала през 2009 г. на червения килим в Холивуд и прераснала в световна кампания, символ на социалната отговорност и ангажираност на марката към околната среда и местните общности.

* Консумирайте отговорно

ТВОЯТ КОМЕНТАР