Ив Джобс бяга от сянката на баща си в моделския бизнес

Ана Пенева 19 November 2022

Снимка: getty images/guliver

След като сключи договор с моделската агенция DNA Models и стана колежка на Кая Гербер и Емили Ратайковски, Ив, дъщерята на Стив Джобс, набързо получи контракт с Louis Vuitton и се снима за корицата на октомврийското издание на японския „Вог“. Автор на фотосесията е немският фотограф Хеджи Шин, а Ив е облечена в обемен суитшърт на Louis Vuitton.

Преди това Ив беше запалена по конния спорт и дори искаше да участва на Олимпиадата в Токио през 2020 г., която обаче беше отложена заради пандемията от ковид. Сега тя сравнява жокейството с моделството. Според нея и в двeте занимания трябва да можеш да реагираш адекватно на бързо променящи се обстоятелства. В интервю пред „Венити Феър“ тя признава, че родителите ѝ настоявали да отделя повече време за учене вместо за езда, но ѝ позволявали да участва в състезания през ваканциите.

Във времето на пандемична изолация Ив все пак успява да се съсредоточи върху ученето и завършва Станфорд, като междувременно губи интерес към конните състезания. Вероятно така е угодила и на майка си, бизнесдамата и филантроп Лорън Пауъл Джобс, за която Ив казва, че е нейното вдъхновение.

Ив остава без баща през 2011 година, когато Стив Джобс губи дългогодишната си борба с рака. Тогава дъщеря му е на 13. Вече на 24, тя признава за себе си, че е малко странна и че поведението ѝ озадачава мнозина, може би заради особеното ѝ чувство за хумор. „Искам да видя докъде мога да стигна“, казва тя. Ние също, Ив.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР