Точното време за италиански дизайн

Всеки дом, подреден с мебелите на Calligaris, е свят, който разказва историята на обитателите си. Мотото на компанията, превзела сърцата на ценителите на оригиналния италиански дизайн по цял свят, е категорично: „Моят живот, моят стил“.

eva.bg 13 September 2022

След почти 100 години опит в дизайна и производството на качествени мебели Calligaris продължава да вярва, че мисията на бранда е да направи домовете на хората различни, така че те да отразяват индивидуалния стил на живот.

Можем ли да внесем италианския стил в дома си, изразявайки своите собствени възгледи за начина ни на обитаване на пространството и усещайки комфорта и хармоничното присъствие на италианските мебели?

Добрата новина е, че точно сега е моментът не само да мечтаем за това, но и да имаме прекрасната възможност да го осъществим.

В магазини Selamore в страната, ако изберем обзавеждане от италианската марка Calligaris до 8 октомври, ще получим ПОДАРЪК  - още мебели Calligaris за 1/3 от стойността на покупката.

А това не е ли чудесна възможност да подтикнем въображението си за дизайна на собствения си уникален дом? Дизайнерите на италианския бранд ни дават кураж в тази посока с изявлението си: „Ние вярваме, че истинските домове не са музеи на стила, а по-скоро пространства, в които трябва да се живее и те да се изпълват със спомени. Автентичен и приветлив, домът трябва да отразява вашата личност, за да разкаже вашата лична история“.

Продуктите на Calligaris възпитават естествената склонност да обзавеждаме пространствата, в които живеем, с предмети, които ни допадат. Така че, какъвто и да е стилът ни – класически, модерен, еклектичен или цветен, изискано строг или поетично-нежен, Calligaris е идеалният партньор, който може да отговори на мечтите, намеренията и настроенията ни.

От трапезарията до спалнята, от дневната до избора на малкия аксесоар, колекциите дават възможност да изберем и конфигурираме дома по своя неповторим начин. При това италианската компания, превърнала се в един от символите на стила Made in Italy, не спира да изненадва с иновативни решения, съчетаващи съвършенство, функционалност и елегантност на дизайна. Не случайно последната колекция на бранда, представена на последното юбилейно издание на Мебелния салон в Милано, привлече вниманието не само на архитектите и интериорните дизайнери, но и на най-широк кръг публика.

Когато става дума за трапезарни маси, предложенията на Calligaris се обновяват непрекъснато, като изборът включва както фиксирани, така и разтегателни маси с различни размери и възможности за конфигуриране. Възможностите за материали на плота и покрития дават простор за изява на личното усещане за продукта.

Omnia е разтегателна маса с дървени крака и плот от стъкло, дърво или керамичен камък по избор. Тази функционална правоъгълна маса дължи своята първокласна външност на плота, който изглежда като окачен над дървената рамка. Удобният механизъм може да увеличи плота и да посрещнете до 10 души. Заради широката гама от предлагани размери и покрития Omnia е идеалната маса за обзавеждане както на голяма, така и на по-малка трапезария.

Abrey е здрава неразтегателна маса, поставена върху кръгла основа от ясен. Елегантността на тази маса се крие в семплия дизайн, който извежда на преден план красотата на плота, който може да бъде различен по размер, форма и материали. Плотът може да бъде от дърво или стъклокерамика - лесен за почистване, устойчив на надрасквания, удар, топлина и химикали.

Spiga е разтегателна маса с рамка от масивна дървесина ясен, поставена на цилиндрични крака. Плотът е с абаносово покритие в десен слонова кост, който оформя фини елегантни фигури. В разтегателната версия централно са разположени допълнителните два плота от черно лакирано дърво с механизъм тип „пеперуда“.

Столът е един от най-важните дизайнерски елементи в дома - от кухнята до трапезарията, от хола до спалнята, той е функционален и естетичен избор не само за домашен релакс, но и за работното пространство.

Столът Carmen притежава собствена грация и елегантност. Четирите тънки, но здрави метални крака са израз на изисканата му минималистична душа. Седалката на стола има удивително хармоничен силует и е мека и удобна благодарение на тапицерията и добавената възглавница. Като цяло, столът е проектиран с идеята за визуална хармония, в която „формата“ и „функцията“ са едно цяло.

Част от моделната линия Annie на Calligaris, столът Annie е изработен с основа и крака от масивна дървесина и тапицирана седалка с неправилни капитонирани детайли. Изключително удобен, той е предназначен не само за посрещане на гости в трапезарията, но и за бизнес решения. Основата и краката на стола са от масивна дървесина в опушен цвят, а седалката и облегалката са тапицирани в дамаска от колекцията Vintage.  

С елегантните бюфети на Calligaris може да допълните трапезарията, като осигурите място за прибори и по-скъпи сервизи за хранене. Предлагат се с разнообразни подредби на вътрешното пространство, както и с голям избор от модели и размери.

Бюфетът Lake се отличава с елегантните си и хармонични линии. Овалният корпус е повдигнат на метални крачета в черен мат лак. Красотата на шкафа се допълва от керамичен плот, който е леко отстъпен от ръба за лесно и безупречно отваряне на вратите и чекмеджетата. Елегантен и впечатляващ, той има централно отделение с две врати и две извити отделения отстрани с отделни врати.

Да обърнем внимание на дивана, централна мебел в дома. Calligaris предлагат разнообразие от модели и композиции, с множество опции за тапицерия, така че резултатът винаги да е уникален.

Диванът Cast  е пример за комфорт - има семпли и обгръщащи линии, изтегляща се напред седалка, позициониране и лежанка. Декоративният шев по ръбовете оформя дизайна, подчертавайки формите му. Може да бъде удобно персонализиран.

Обзавеждането на зоната за сън и интимност не е лека задача. Дизайнът й често изразява най-естествените нужди за спокойствие и уют.

Magenta е семпло легло с изчистен дизайн и с добри пропорции, което му помага лесно да се впише във всяка обстановка. Скромната му красота превръща леглото в гостоприемен рай и придава на спалнята елегантна и спокойна атмосфера.

Calligaris предлага още стилни и висококачествени аксесоари към обзавеждането - етажерки, килими, пуфове, огледала, закачалки, вази и други.

В непрестанно търсене на кодовете на модерния живот на обитаване от компанията залагат и на дълбокия стремеж на всеки човек да живее в свое лично пространство, което му дава усещане за щастие.

Ето защо Calligaris Team споделя: „Вярваме, че е важно да създадеш свой дом. Дом, където да живееш със семейството си, където да се храните заедно и да общувате, да се обичате, да отглеждате децата си, да си почивате, да играете и да работите.“

Обзавеждането за дома на италианския бранд, изразяващо тази ангажираност с нашето индивидуално себеусещане, можем да открием в магазините Selamore. И да не забравяме, че точно сега е моментът да си купим италиански дизайн.

Ето и повече информация за промоционалната кампания на Calligaris в Selamore.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР