Серина се сбогува с тениса от страниците на Vogue

Серина Уилямс на корица на Vogue и с прощално писмо за оттеглянето си от тениса

eva.bg 10 August 2022

Снимка: vogue

С емоционално отворено писмо Серина Уилямс се сбогува с тениса и обяснява колко й е било трудно да вземе това решение. Тя краси септемврийската корица на списание Vogue, където публикува въпросното прощално обръщение.

Кадърът, който екипът на изданието е избрал за прегъната корица, показва Серина в синя рокля на Balenciaga, чийто шлейф държи дъщеря й Олимпия.

Представяме ви откъс от прощалното писмо на Серина, за която очевидно това е най-трудното решение в живота й.

Не бях склонна да призная пред себе си или на някой друг, че трябва да спра с тениса. Със съпруга ми почти не сме говорили за това. То е като тема табу. Дори не мога да проведа този разговор с майка ми и баща ми. Сякаш не е истинско, докато не го кажа на глас. Всеки път, когато си го помислех, едва буца засядаше в гърлото ми и започвах да плача. Единственият човек, с когото наистина съм говорила за това, е моят терапевт!

Знам, че много хора са развълнувани и очакват с нетърпение да се пенсионират и наистина ми се иска и аз да се чувствам така. За мен обаче в това няма щастие. Изпитвам голяма болка. Това е най-трудното нещо в живота ми. Мразя го. Мразя, че трябва да съм на този кръстопът. Разкъсана съм: от една страна не искам всичко да свърши, а от друга съм готова за следващия етап.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Този спорт ми даде толкова много. Обичам да печеля. Обичам битката. Обичам да се забавлявам. Целият ми живот до този момент е бил само тенис“, казва Серина.

Тя обаче споделя, че съпругът и детето й са внесли нов смисъл в живота и е решила, че е време именно семейството да е нейн приоритет.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Тенисистката разказва още, че през последната година със съпруга й Алексис са се опитвали да заченат още едно дете. И макар все още това да не се е случило, лекарите са я уверили, че няма пречки да не стане. „Със сигурност не искам отново да бъде бременна спортистка. Трябва да си или с двата крака в тениса, или с двата крака извън него“, казва Серина, която избира втория вариант.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР