Трансформиране на красотата в светлина

13 June 2022

Нашите съвременни идеали за красота следват насоките, диктувани от медиите. Жените искат да изглеждат като модифицирани снимки на модели и този капан е отвел много жени в бездната на погрешната идентичност, не само на тяхното физическо тяло, но и на тяхната визия за себе си.

Но всяка жена, тъй като е била благословена с дарбата да бъде жена, вече е красива по природа. И чрез продуктите на Alqvimia всяка жена маже да се свърже с истинската си красота.

Красотата е здравето на тялото, а също и здравето на ума и духа. Здравият дух се изразява в здраво, жизнено и светло тяло. Вярваме, че това е истинската Красота, тази, която е изкована в ума и в сърцето, и оттам минава през всички пори на кожата, излъчвайки светлина навсякъде около себе си.

Тяло, което е извън равновесие, може да се прикрие като красиво с грим и дрехи, които стилизират силуета му, или с хирургични методи, които прикриват несъвършенствата. Зад целия фалш обаче винаги ще има болест, несигурност и блокажи.

Здравото тяло, обгрижвано и почитано от здравия дух, винаги ще бъде красиво, а красотата му ще бъде истинска, несравнима с изкуствената красота. Здравият дух не съзерцава несъвършенствата в тялото си, тъй като е свързан с присъщата божественост на всяко човешко същество. От тази връзка знаем, че сме перфектни и всяка черта, която ни отличава от другите е знак, който ни прави уникални и специални.

Нашето тяло е свещен храм, който трябва да почитаме и да се грижим за него с цялата си любов. Тялото приютява нашето най-ценно съкровище, сияещ и изпълнен със светлина ум. Когато се грижим за тялото си, като го поддържаме здраво и балансирано, умът ни се чувства блажен, ставаме по-уверени в себе си, залива ни оптимизъм и самочувствието ни расте. Истинската красота, както всичко материално, е израз на ума, свързан с неговата най-дълбока божествена същност. Истинската красота се изразява в искрена усмивка, в магнетичен поглед, в отношение, изпълнено с магия и светлина

Това не означава, че ако сме красиви отвътре, можем да пренебрегнем външния си вид, точно обратното. Вътрешната красота води директно до безмилостно самочувствие. Когато обичаме себе си, ние се грижим за външния си вид, за нашия свещен храм, защото знаем, че носителят на нашия божествен ум заслужава цялата ни любов.



Грижата за нашето физическо тяло изисква известна рутина и дисциплина. Голяма грешка е, че свързваме рутината и дисциплината с жертвоготовност, докато в действителност е обратното. Рутината да обичаш себе си и да се грижиш за тялото си трябва да бъде огромно удоволствие.

Когато се храним зле, без ред или съвест, когато пренебрегваме кожата си и оставяме дегенерацията на клетките ни да напредва безмерно, когато не се хидратираме, когато се оставяме на заседнал живот пред телевизора, когато го правим, ние не почитаме тялото си като храм, обричаме се на истинска жертва, тази на липсата на здраве и жизненост.

Когато наистина се обичаме и почитаме тялото си, ние се организираме да се храним добре, интересуваме се да усещаме какво тялото ни иска от нас, позволяваме си да бъдем съветвани от експерти, които се грижат за нас, спортуваме, защото знаем, че след усилията ни се повишава нашата жизненост. Ние се грижим за кожата си, като избираме най-добрите продукти, защото знаем, че заслужаваме най-доброто и ги използваме със съзнание на любов към себе си.

Когато решим да се грижим за себе си, мотивирани от здраво тяло, концепцията за жертва изчезва, а мотивацията превръща рутината и дисциплината в път, пълен с радост и удоволствие за сетивата. Когато слушате тялото си с чувство за връзка и приятелство с него, тялото разкрива от какво наистина се нуждае.

Преобразувайки нашия ум, ние трансформираме нашата материална реалност.



СВЕТЛИ МИСЛИ, СВЕТЛИ УБЕЖДЕНИЯ

Умът се изразява чрез мисли и от своя страна тези мисли са обусловени от убеждения, които сме натрупали през живота си. Те се установяват от детството, а семейството, училището и медиите са решаващи в тази конструкция на нашата психическа структура.

Умът се изпълва с това, което наричаме „ограничаващи убеждения“. Например: „Нямам силата на волята да се упражнявам“, „Нямам време да се грижа за себе си“, „Метаболизмът ми е лош, само гледането на храна ме кара да напълнея“, „Мога да“ не ям добре, защото винаги ям набързо”…

Този тип мисли не ни доближават до здравето и истинската Красота и най-лошото е, че смятаме, че са верни! Те са токсични вярвания, които се установяват в нашите клетки точно както мазнините, които натрупваме в тялото си.

Нека започнем с това да слушаме тялото си и да отблокираме тези умствени токсини, да освободим живота си от виктимизация и да поемем отговорността да обичаме себе си.

Ароматерапията може да ни пренесе почти несъзнателно в различни емоционални състояния. Помага ни, без дори да го осъзнаваме, защото връзката между нашето обоняние и нашите емоции е много дълбока.

Ароматерапията действа върху най-примитивния ни мозък, който е вечното място на нашето настроение и емоции. Усещането за определен аромат ни отвежда в магическо пътешествие на трансформация.

Чисто естетичните процедури сами по себе не решават проблемите на връзката ни с телата ни. Нуждаем се от помощта на пълни и комплексни продукти като тези на ALQVIMIA, базирани на ароматерапия, които имат ефект извън физическото тяло и ни водят до истинска трансформация.

В Este Spa може да се насладите на терапия с продуктите на Alqvimia. Не става дума за борба просто с проблема на кожата, а за подпомагане на търсенето на хармония и баланс, така че тя/той да започне да цени и обича себе си за съвършеното същество, което е. Силата на етеричните масла и нашите продукти, когато са свързани с нейната/неговата душа, връщат и карат всяка жена/мъж да види същността си, за да се обича и да се приеме с благодат.


 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР