Революция във фотозащитата

На събитие в София La Roche-Posay представи новия Anthelios UVMUNE 400 - фотопротектор, който защитава и от най-коварните UV лъчи

eva.bg 20 May 2022

След 10 години задълбочена работа и над 65 проучвания, брандът La Roche-Posay представи новия Anthelios UVMUNE 400 - фотопротектор, който защитава и от най-коварните UV лъчи в спектъра 380-400 nm, подсигурявайки кожата на лицето с много висока защита всеки ден.

Използването на продукти с SPF защита е задължителна част от всяка рутина и повечето дерматолози препоръчват тези с широкоспектърна защита, както от UVA, така и от UVB лъчи.

Знаете ли, че 30% от UV лъчите, които достигат до нашата кожа са т. нар. ултрадълги UVA лъчи в спектъра между 380 и 400 nm? La Roche-Posay - марка, чиито фотопротектории са препоръчвани от 60,000 дерматолози по света, създаде новия Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+, който създава незабележима бариера дори за най-коварните UV лъчи, които принадлежат на тази малка част от спектъра.

Продуктът се предлага с два типа текстури - Invisible Fluid SPF50+ и Hydrating Cream SPF50+. Със специално разработена формула, съдържаща революционния филтър Mexoryl 400, Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ предпазва от дълбоки клетъчни увреждания, причинени от слънчевите лъчи и се бори срещу бръчките и пигментните петна, които биха се появили в резултат от излагането на слънце (т.нар. фотостареене). Накратко, не пропуска нищо!

Това, което го правиразличен от другите фотопротектори, е специално разработеният филтър Mexoryl 400, който покрива спектъра на ултрадългите UVA лъчи (380-400 nm), които проникват в кожата в дълбочина.

Гери Малкоданска, която взе участие в официалното представяне на Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ на българския пазар, обясни как SPF продуктът е част от нейната ежедневна рутина и какво означава последния Anthelios продукт за нея: „Наистина, най-накрая можем да намерим SPF продукт на нашия пазар, който предлага цялостна защита за лицето ви, дори и от най-коварните UV лъчи.“

Д-р Ирина Шаркова също е съгласна с нея и говори на тема “Защита на кожата от слънчевите лъчи”. “Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, но уви е доста "злопаметна" и всяко незащитено фотоизлагане се “трупа” в нейната “UV-памет”, водейки до ранни признаци на стареене, пигментация и рак на кожата. Затова най-важният и универсален съвет в дерматологията е - използвайте слънцезащита всеки ден във всеки сезон”, призова тя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР