Арт поток в Лозенец и Царевец отново

Лилия Или_Ева 07 May 2022

Снимка: от профила й в Инстаграм

Лятото на Черно море е в разгара си. Някои го започват от началото на май и приключват през октомври. Единайсетият парти сезон на Hacienda Beach също стартира с обещание за гореща програма, включваща световни диджеи на брега на малкия плаж в Лозенец. Едно от супер имената сред тях е испанската моделка и диджей, близка приятелка на Рафаел Надал - Кристина Тосио. Други резиденти са бразилецът Натема, испанецът Дейвид Торт, парижанинът Ерик Хагелтон, италианският артист Федерико Скаво, гръкът Фрийспирит.

От 15 юли в началото на фестивала "Арт поток" в галерията на историческия музей в Царево ще бъде открита втората международна изложба "Слон". Визуални артисти и художници ще представят около 30 произведения. Някои от тях са млади, други - утвърдени имена, трети живеят в чужбина. Ще бъдат представени различни техники, на открито и на закрито, както обясни художникът Стефан Божков, който е и арт директор на фестивала и на "Хасиенда бийч". Сред участниците в изложбата е френският актьор и модел Пол Ами, който има номинация за "Сезар" още за първата си филмова роля и е играл в режисьорския филм на Фани Ардан "Диванът на Сталин". В него Сталин е Жерар Депардийо. Ами се занимава и със скулптура.

В театралния афиш са моноспектаклите на Христо Мутафчиев - "Плач на ангел", на Силвия Лулчева -"Мъжът ми е виновен", на Христо Шопов - "Не е за телефон" и на Людмила Сланева -"Джими с бялата фланелка“, комедиите "Веселата карета" от Елин Рахнев и "Петък 13-и" от Жан-Пиер Мартинез с Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова.

Ще бъдат представени пет книги - "Певицата взема властта“ на Иво Сиромахов, "Монолози" на Мария Касимова, "Пасиансът на архангелите" на Мария Лалева, "Хамлет от гр. Левски“ на Георги Тошев, заедно с прожекция на документалния филм за Георги Парцалев - "Рицарят на смеха“ и албум с пиеси на Яна Борисова.

В програмата са включени и прожекции на българските филми "Като за последно“ и "Голата истина за група "Жигули“.

През последния уикенд на юни главната улица на Лозенец ще бъде затворена за джаз фестивала "Джазче" с хедлайнери Белослава и Митко Карамфилов. В огранизацията му си партнират Hacienda Beach и Giardino Mare. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР