Синдромът overfill

22 April 2022

Инжектирането на  хиалуроновите филъри  се превърна в една от най-предпочитаните естетични процедури в световен мащаб. Предназначението им е да попълват бръчки, хлътнини и неравности по лицето, в зоните, където има изчерпване на тъкан и костна подложка. Идеалната цел, а именно хармонизиране и подмладяване на лицето, се постига обаче само при коректно инжектиране. Когато филърите не са поставени адекватно и се предозира с количеството, особено в зони като устни и скули, се наблюдава т.нар. overfill syndrome – синдром на препълненото лице. Той се изразява видимо в небалансирана средна част на лицето, преекспонирано и неестествено излъчване и натежаване, особено при мимики като усмивка, смях, намръщване. Съвременните тенденции за максимално естествени резултати предизвикват естетичните лекари да работят активно върху по-добри динамични техники на инжектиране и с по-малки количества. За да гарантират дълготраен ефект, натурално излъчване и да предотвратят „пренатоварването“ на лицето, инжекторите изискват пациентите да се усмихват и да движат лицевата мускулатура по време на процедурата.

С идването на тенденциите за естествено излъчване и минимална промяна на индивидуалните черти все повече пациенти изпитват разочарование от резултатите от предишни интервенции и зачестяват посещенията при специалисти с молба за корекция. Дерматолозите в клиники Skin Line имат опит в разграждането на хиалуронови филъри с цел коригиране на нежелани обеми, миграция на продукт и други проблеми, както и да подготвят лицето за последващо инжектиране. Най-ефективният метод за това е инжектирането на ензима хиалуронидаза в зоната, в която са били инжектирани филърите. Продуктът разгражда хиалуроновата киселина почти мигновено и действа ефективно както върху скоро поставени хиалуронови филъри, така и върху натрупани с години продукти. В клиники Skin Line се използва новият революционен  продукт ТоpiLase – крем с ефект подобен на хиалуронидаза, особено подходящ за пациенти с алергии, върху които не може да бъде приложена инжекционната хиалуронидаза.

Кадрите показват пример от практиката на естетичните дерматолози в клиники Skin Line на пациентка преди, след разграждане с хиалуронидаза и след последващо инжектиране с филър. При първоначално посещение пациентката съобщава, че не е доволна от резултата след предишно поставени филъри и че има силна мимика на лицето, която предизвиква миграция на продукта. В допълнение в период от 6 години й е бил инжектиран нов продукт веднъж или два пъти годишно. След разграждане с хиалуронидаза се наблюдава  моментално спадане на  големия обем на горната устна, както и на „издатините“ по долната. След 14 дни се инжектира и новият хиалуронов  продукт „на чисто“. Крайният резултат са по-естествени устни, без неравности и миграции.

Двата кадъра тук са типичен пример на overfill syndrome. Мимиката горе (преди разграждане с хиалуронидаза) изглежда неестествена, горната устна няма натуралните линии поради голямото количество продукт. Вторият кадър е заснет месец след инжектирането на новия хиалуронов филър.

Естетичните дерматолози от клиники Skin Line са професионалисти с опит не само в инжектиране на хиалуронови филъри, но и в справянето с компликации и корекции на предишни процедури. Резултатите са успешни и удовлетворяващи само когато са естествени и не променят индивидуалното излъчване.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР