Дизайн, посветен на индивидуалния стил

От основаването си до днес италианският бранд Flou винаги е проектирал и произвеждал селекция от луксозни и изключителни материи с максимално внимание, отделено на всеки детайл.

23 March 2022

легло New Bond

Истинска страст съпътства професионализма на хората, които с натрупването на опит и постоянни изследвания имат една мисия – да осигурят изцяло персонално отношение към всеки клиент.

Основната характеристика на всички продукти на бранда е красотата, независимо дали е скрита или на показ. И това, заедно с натрупаното ноу-хау през годините, вдъхновява както дизайнерите, така и майсторите да постигат резултати, които очароват.

Особено внимание във Flou се отделя на тъканите, текстурите и цветовите нюанси. Тъканите са резултат от задълбочени изследвания, които пътуват между занаятчийските традиции и напредналата технология. Те са проектирани така, че да осигурят практична употреба и максимална устойчивост във времето.

Flou предлага гама от над 140 дамаски, за да позволи на клиентите да изберат онова, което е най-подходящо за всеки личен стил и индивидуални нужди. Всичко се подчинява на съгласувана екосистема, защото в компанията твърдо вярват, че домът винаги трябва да отразява личността на обитателите.

Системата за сън Leonardo демонстрира истинска „промяна на темпото“ на развитие на италианската фабрика Flou през нейната 40-годишната история. Компанията винаги е отдавала голямо значение на идеята за културата на съня.

Системата Leonardo е уникално и персонализирано решение, което ще отговори на нуждите на конкретния човек и чиято поанта е последният бод от избродираното име на клиента върху неговия матрак.

Основа, матрак, топ матрак и възглавница: четирите елемента на системата си взаимодействат в хармония и синергия, за да осигурят най-добрите ергономични качества и най-високото ниво на комфорт.

Основата е първият и основен елемент на системата, чиято конструкция е изработена от ела и е с два слоя пружини. При матрака се предлагат три различни степени на твърдост: мек, среден и твърд.

Топ матракът идеално допълва основата и матрака, като значително повишава степента на комфорт и осигурява добавена стойност по отношение на поддръжката и дълготрайността на цялата система. Пълнежът на матрака се състои от конски косъм, допълнен с два слоя пух, коноп и латекс, и това го прави подходящ за всички сезони.

И накрая, възглавницата е елемент, който гарантира правилната опора на главата и следва естествената извивка на шията. Пълнежът е от пух и пера, коноп и кашмир.

За производството на Leonardo специалистите от Flou са избрали само висококачествени естествени материали, които са екологично сертифицирани за истинско изживяване за възстановяване на ума и тялото.

Матрачната система Leonardo е съвместима с всички модели легла на Flou.

Леглото New Bond на Flou е спалня с елегантни детайли - необикновена комбинация от кръстосващи се "колани" и капси върху таблата и панелите около леглото. Името на това елегантно, тапицирано в плат легло, е взаимствано от известната улица на британския шик - Bond Street в Лондон.

По дизайн на Матео Нунциати, оригиналното, съвременно и първокласно изработено легло New Bond е още по-стилно с елегантността на висококачествените кожени калъфи и "колани" в същите нюанси. То е с удобна подматрачна рамка за матрак с размери 180/200 см.  

 

Колекцията мека мебел Gaudi е продължение на дизайнерската идея на леглото от едноименната колекция - умело извита дървена конструкция, която естествено поддържа възглавниците и тапицериите.Диваните и фотьойлите са хармонно съчетание на дърво и текстил – елегантни, комфортни и с изява на аристократичен вкус.

По дизайн на Матео Нунциати, диванът Gaudí се предлага в два размера и е подходящ както за частни, така и за публични пространства.

Фотьойлът и ъгловият фотьойл Gaudi с един подлакътник допълват динамичните зони за социализиране и разговори.

Конструкцията е от изключително значение – кафяв дъб или дъб с черни нюанси, като започва от краката и продължава до подлакътниците, създавайки извита структура, поддържаща меката тапицерия и възглавници.

Тапицерията се предлага във варианти от плат или кожа. Ъгловият фотьойл само с един подлакътник е еклектичен, универсален и е идеален за създаване на оригинално място за разговор или зона за релакс.

Фотьойлите Gaudí се предлагат и в специална версия за външни пространства (с рамка от дърво Iroko и съвместими калъфи за тази цел).

Масичките Iko  впечатляват с качество на материалите и луксозните детайли, и са идеално допълнение към всяка обстановка. Могат да се поставят до дивани и фотьойли или да се използват като нощни шкафчета. Дизайнът им е дело на едно от големите имена в архитектурата и дизайна – Родолфо Дордони.

Малките масички Iko се предлагат в различни височини и диаметри. Стоманената конструкция е с матово полирано покритие, с детайли в гланцово злато или в лъскав черен никел, и с мраморен плот в цвят Matt Grey.

Вселената на Flou трябва да бъде изследвана от хора, които обичат да експериментират с естетиката, но тя може да бъде и ориентир за интериорните дизайнери, търсещи нови възможности да осъществят по брилянтен начин своя проект.

Повече информация може да получите в магазин Verrsus, бул. Симеоновско шосе 120 Е в столицата или на сайта selamoredesign.com 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР