Кое е това момиче?

В "женския" месец на корицата на EVA е една обикновена жена в необикновена позиция - Линда Петкова

08 March 2022

Снимка: фотография и стайлинг Слав & Хубен

 

Скъпи читатели!

Линда Макензи Петкова е съпругата на българския министър-председател Кирил Петков. Избрахме да я сложим на корицата на списанието, защото харесахме излъчването й на мила, работеща жена, майка на три деца, която – въпреки новата й роля на съпруга на премиер – продължава да говори спокойно, нормално, да е съсредоточена върху семейството и малкия си бизнес. Обикновеното е новият лукс, още повече напоследък, когато обществото ни е разделено в емоциите си за пореден път.

Линда не създава безсмислена дистанция, в нея няма студенина на характера, каквато сме усещали понякога при контактите си с „високопоставени“ дами от политиката или бизнеса. Качва в социалните мрежи снимки на татуировките си, готова е да отдели много време за съвети на човек, потърсил я в пекарната й, в чието семейство също има дете с диабет. Обича да ходи пеша и затова фамилната електрическа кола си стои в гаража, особено сега, когато съпругът й няма време за любимите пътувания из страната.

С Кирил Петков се запознават по време на следването си в Канада. В България Линда идва за първи път, когато най-голямата от трите им дъщери – Ванеса, вече е родена. Тримата обикалят из страната със светлосинята Лада на родителите на Кирил. Преди 15 години се местят окончателно у нас. За живота на семейството сега ще прочетете в интервюто на Краси Генова, взето на български.

В мартенския ни брой ще се срещнете също с Руши Видинлиев, ще научите интересни подробности за живота на Владимир Димитров-Майстора, чиято 140-годишнина честваме. Итън Хоук ни припомня за себе си с нови филмови проекти. Отдаваме почит на Моника Вити, италианската филмова звезда, която загубихме наскоро и чиято любовна история с Микеланджело Антониони е истинска романтична драма.

Имаме и млади лъвици в броя, като Луиза Джейкъбсън – дъщерята на Мерил Стрийп, внучката на Тодор Колев Теодора с нейното софийско кабаре, актрисата от журито на „България търси талант“ Евелин Костова и Яна Руйчева, която направи Северозапада по-красив.

С журналистката Аделина Радева се разходихме до Хиос, който се оказа един от най-интересните гръцки острови.

Поканихме на вечеря на свещи основателя на София Филм Фест Стефан Китанов, от него разбрахме, че да откажеш среща с английската кралица понякога е печеливш ход.

За всичко това четете в новия ни брой. Както винаги, в него постъпихме правилно – вложихме ума и емоциите си, пък да става каквото ще.

П.С. Молим от т.нар "жълти" медии да цитират, не само да преписват.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР