Бюти тенденциите на 2022, които ще са навсякъде

Използвайки камерата на вашия смартфон и специален бюти скенер, за броени секунди ще откриете продукта, който ви интересува на страниците на MAKEUP.

10 February 2022

Някои от тях видяхме вече на модния подиум. Те са тук, за да останат поне до края на 2022 г. Споделяме с вас най-актуалните тенденции в грима и козметиката, които според експертите ще задават посоката в красотата през следващите месеци.

Лице

Чиста и сияеща кожа, която изглежда безупречно гладка. Това се постига предимно с кремообразни или течни формули на козметичните продукти. Те не са тежки, а леки и дишащи и съвсем естествено се сливат с тена на лицето, без да го променят драстично, т.е. ефект „маска“ не се допуска. Можете да смесите например фон дьо тен с овлажнител, за да постигнете максимална лекота на текстурата. Пробвайте и с кремообразен руж и течен хайлайтър. Световните топ гримьори прогнозират, че що се отнася до тенденциите при основата за грим, лицата ще сияят като огрени от светлина, ще са жизнени и свежи. А основното правило е, че колкото повече кожата диша, толкова по-добре.

Споменахме ружа – той е вторият основен герой за лицето ти редом до фон дьо тена, затова може би е редно да добавим, че тази година при него се очакват доста експерименти. Не се колебайте например да играете с местата, на които го нанасяте. Пробвайте със слепоочията и в най-горната част на скулите. Заложете на топли нюанси и отново течни и кремообразни формули. А най-големият бонус при ползването на руж е, че той има способността да създава естествено оптично повдигане и рамкиране на лицето. Същевременно имаме илюзията на очертания контур на скулите, а кожата изглежда бляскава, жизнена и свежа.

Очи

Блясъкът не отсъства и при очите. Топ гримьорите ни насърчават да посегнем към по-интензивни цветове и текстури при сенките. И въпреки че според нас тенденцията е по-приложима за вечерен и официален грим, тази година май сме склонни да си позволим повече свобода и да експериментираме по-смело. Както пееше Риана: Shine bright like a diamond!

Очната линия ще бъде един от главните герои през 2022 г. И представя себе си в няколко любими роли. Виждаме я в бял цвят – да, наистина! Виждаме я в черно, очертана не само върху горния, но и по долния клепач – като криле (трендът се нарича точно така – „double wings“). Според топ гримьорите този начин на нанасяне на очна линия подхожда на всяка форма на окото. Разбира се, тук е и цветната очна линия, като при нея особеното е, че се нанася „негативно“ – т.е. не плътна линия върху горния клепач, а очертание, което е неоцветено. Експериментирайки по този начин, с различни форми, можем да създадем впечатляващ ефект или фино графично око.

Миглите са естествени или кукленски – и двете тенденции са еднакво актуални. Но не си мислете, че кукленски означава изкуствени, тук имаме предвид спирала, която подчертава обема и дължината им и ги повдига от основата. Нанесете богато няколко пласта. Що се отнася до веждите, експертите по грим и козметика прогнозират максимална детайлност в оформянето и гримирането им. Това се постига, като нанесете молив за вежди, след което подчертаете с писалка за вежди. Тази техника, когато е изпълнена правилно, може едновременно да възстанови и да подобри всяка ситуация на веждите.

Устни

При устните се наблюдават три тенденции. Първата, колкото и да не ви се вярва, са контурираните устни (разбирайте очертани с молив). За да постигнем модерно звучене, топ гримьорите препоръчват върху мат основа да се нанася овлажняващо сатенено червило. Подберете плътен молив за устни, защото той създава перфектното очертание. И една малка тайна – заложете на нюд цвят в подходящ нюанс. Устни като на азиатка е вторият тренд. Нанасяме червилото на нежни леки петна, които концентрират цвета в центъра на устните и по-малко към краищата. Това осигурява естествена визия, оцветени устни без излишни усилия. На трето място поставяме завръщането на гланца за устни. Прозрачният лъскав гланц си е самодостатъчен, но тази година той е представен с молив за устни и нанесен върху червило.

Експертният екип на MAKEUP знае какво е актуално днес и е подбрал колекция от 100 000 оригинални продукта на повече от 2000 марки, като асортиментът се допълва постоянно. Тук можете да разгледате например селекцията от фон дьо тени: https://makeup.bg/categorys/23449/. В унисон със световните тенденции в красотата, онлайн платформата представя всички категории, всички разновидности козметични продукти, обхващайки целия диапазон от съвременния масов пазар до лукса. Използвайки камерата на вашия смартфон и специален бюти скенер, за броени секунди ще откриете продукта, който ви интересува. „Красота без граници“ е мотото на MAKEUP и това съвсем не са празни думи – удобството при пазаруване идва с неограничени възможности за експериментиране и за превръщане дори на най-дръзките грим идеи в реалност.

 
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР