роза и нищо друго

Визажистите отдават почит на харизматичната красота, вдъхновена от експлозията на цветни листенца. Според Carolina Herrera и Valentino еквивалентът на разходка в градината са зачервени от смущение малинови скули, леко прехапани от срамежлива неловкост розови устни и деликатен блясък, струящ от фино опушените очи.

Свобoда Сидерова 25 February 2009


жената-цвете

Визажистите отдават почит на харизматичната красота, вдъхновена от експлозията на цветни листенца. Според Carolina Herrera и Valentino еквивалентът на разходка в градината са зачервени от смущение малинови скули, леко прехапани от срамежлива неловкост розови устни и деликатен блясък, струящ от фино опушените очи. Но не в тъмно – подобен look би изглеждал не на място в сравнение с останалите романтични тонове, а в пастелно или искрящо розово, нежна лила, пепелно сиво, меко синьо, ябълково. При John Galliano, то се знае, всичко е хиперболизирано. Кукленското излъчване се дължи на снопчетата изкуствени мигли в средата на клепачите.


Чара си неизкушената съблазнителка дължи на майсторското боравене с палитрите-цветя. Тази за лице на Dior например е „накацана” от пеперуда и калинка. Представителите на фауната доброволно се разделят с цвета си заради женствения макияж. Синият неутрализира тъмните кръгове, зеленият намалява червенината, белият придава сияние, розовият изсветлява. Изумителен букет в стил поп-арт е и палитрата за очи на Guerlain с поетичното име „Огнено цвете” и пудрата за лице и скули на YSL.

 

Последната е вдъхновена от картички, рисувани лично от Ив Сен Лоран през 1992 г. Четворката сенки на Chanel също е посветена на цвете - камелията е била любимка на Мадмоазел Коко. Контрапункт на пастелните нюанси са замразените, почти бели тонове от колекцията на Lancome, които при нанасяне засияват в цветовете на дъгата - от прасковено до розово, от бледомораво до зелено. В перлено бяло е и ружът на Chanel. Трансформирането на грима в ултра сияен воал от светлина обещава да се превърне в сензация на лятото.

1 цветна пудра Dior Flower Blossom
2 блестяща пудра L.U.C.I. Photonic на Lancome
3 руж Pop Stick Blush на YSL
4 крем-сянка L.U.C.I. Ombre Glacee на Lancome
5 четворка сенки Ombre Eclat Fleur de Feu на Guerlain
6 сенки L.U.C.I. Eyes на Lancome
7 пудра за лице и скули Palette Pop на YSL
8 палитра за очи 4 Fleurs на Chanel
9 блестящо червило Docteur Glamour Cosmic на Bourjois
10 руж Joues Contraste на Chanel
11 глос KissKiss Stick Gloss Fleur de Feu на Guerlain

 


звезда от епохата на джаза

 

Връхлетяни от носталгията по джаза, дизайнерите ни пренасят в 20-те на миналия век. Макияжът, създаден в естетиката на епохата, сякаш приканва – капризничете, флиртувайте и дразнете мъжете. Джазирайки стилове, Prada смесва равни части ар нуво и хипи шик. Очите са силно очертани и опушени със сенки в метални или мастилени оттенъци. Последните се оказаха знакови за две марки.

 

С четворката сенки Chanel прави реверанс към денима. На материята с цвят на индиго не устоя и Givenchy. Тяхната палитра сенки е като джинсите – пасва на всеки. Рубиненият (златният също става) пигмент в ъгълчетата има ефект на филтър - светлината сякаш се процежда през драконово крило. Миглите са черни като нощта, което значи да не спирате след втория слой спирала или да са запасите с вариант ultra black. Ако при Prada устните са изтрити като от мацване от коректор, то John Galliano превръща тъмните наситени устни в задължителен атрибут на образа.

12 спирала за обем Volume Clubbing Ultra Black на Bourjois
13 палитра сенки Accessor’Eyes на Givenchy
14 глос Dior Addict Ultra-Gloss Reflect
15 сенки 4 Ombres на Chanel
16 сатенено червило Rouge Interdit на Givenchy
17 палитра сенки 5 Couleurs Iridescent на Dior
18 светлоотразяващ и изглаждащ фон дьо тен с хидратиращ ефект Photogenic Lumessence на Lancome

 

минигламуристка или да живее монохромният макияж


Ако сте дали обет за безбрачие, пардон за строгост, шейкъризмът е точно за вас. Минималистичен, но носещ гламурен отпечатък макияж, ето как се превежда терминът, около който се обединиха Zac Posen и Versace. Акцентът е върху монохромния поглед. Сатенено кафяво с бронзово блещукане върху клепачите (сенките са изтеглени силно към слепоочията), безмълвно бежово под веждите и златисто във вътрешния ъгъл на очите.

Фокусът върху погледа изисква да омаловажите скулите и устните, но не и да ги изтиете. Върху последните все пак личи намек на цвят, макар отстрани да изглежда, че визажистите не знаят що е червило. Недостигът на цвят прави макияжа многостранен и подходящ както за дънки, така и за haute couture. От общата тенденция се осмеляват да кривнат единствено дизайнерите от Bottega Veneta, които са като зомбирани от алените чувствени устни.

19 блестяща пудра Diorskin Shimmer Poudre
20 палитра за коригиране на тена Perfect Again! на Givenchy
21 водоустойчиви кремообразни сенки Eye Colour Touch на YSL
22 блясък Glam Shine 6H на L’Oreal, издържащ 6 часа
23 спирала за удължаване и очертаване Telescopic Clean Definition на L’Oreal
24 червило Color Fever Shine на Lancome
25 палитра сенки Ombre Eclat на Guerlain

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР