Трима фотографи, един телефон, едно предизвикателство

eva.bg 27 January 2022

Отдавна сме се убедили, че съвременните телефони са в състояние да направят толкова добри снимки, колкото и с професионално фотографско оборудване. А ако вие все още имате съмнение в това, то заповядайте на изложбата “Open for more Art” до 5 февруари в галерията на улица „Оборище“ 5.

Експозицията включва фотографии, изцяло заснети за премиерата в България на водещия смартфон в мобилната фотография – Huawei P50 Pro, част от серията P50, която включва още и сгъваемия Huawei P50 Pocket. В проекта, който комбинира студийна, стрийт, травъл и репортажна фотография, участват Костадин Кръстев–Коко, Владимир Карамазов, и Александра Караджова. Те разполагат с 10 дни да превърнат идеите си в кадри. А крайният резултат определено ще ви впечатли.

Интересуват ме човешките истории и исках да видя дали с един телефон ще мога да ги предам така, както с фотоапарат. Оказа се, че мога, и че в някои случаи дори е по-удобно“, споделя Владимир Карамазов за откриването на изложбата. Родопите са една от любимите му сцени, на които, като истински артист, подготвя и режисира кадри, с които печели редица награди и публикации в реномирани международни медии. Кадърът “Душата на детето“, заснет с Huawei P50 Pro и включен в изложбата, веднага е публикуван на сайта на италианския Vogue.

Александра Караджова пък е една от най-интересните млади надежди в областта на любителската фотография - момиче с огромен кураж и желание да опознае целия свят с помощта на камерата си. За предизвикателството с Huawei P50 Pro тя посещава за първи път Португалия и на изложбата ще видите по-характерни и по-лични картини от пътешествието й там.

Изложбата включва и една много нежна студийна фотосесия на Костадин Кръстев-Коко. Пред неговата камера са заставали най-красивите жени и мъже на България и най-големите ни родни звезди. С невероятен усет и поглед за красотата във всичките й форми, неговият съвет е „Търсете и откривайте красотата и там, където най-малко очаквате“...

„Open for More Art” показва общо 24 фотографии на тримата фотографи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР