Една по-необичайна корица на Vogue

Възходът на африканските модели

eva.bg 14 January 2022

Снимка: VOGUE UK

Доста необичайна и провокативна е февруарската корица на британския Vogue. Модната библия реши да събере едни от най-актуалните и красиви чернокожи модели в една впечатляваща фотосесия, която със сигурност породи голям интерес.

Февруарският брой на изданието е посветен на възхода на африканските модели. На корицата са събрани цели шест чернокожи красавици облечени в черни, предимно овърсайз тоалети. Става въпрос за Adut Akech, Amar Akway, Majesty Amare, Akon Changkou, Maty Fall, Janet Jumbo, Abény Nhial, Nyagua Ruea и Anok Yai. Имената им не са така популярни, като на редица модели със светъл цвят на кожата, но както коментират от изданието, отношението трябва да се промени.

„Видях и останах зашеметен от тези невероятни модели, събрани от цяла Африка, които са толкова умни и жизнени. Тези момичета дават нов смисъл на думата модел. Трябва да направим така, че да оцелеят в индустрията. Трябва да инвестираме в тях, да ги подкрепяме в списания, реклами, статии“, казва главният редактор на Vogue.

Вижте детайли от впечатляващата фотосесия в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР