Кралица Елизабет II лиши от титли принц Андрю

eva.bg 14 January 2022

Снимка: getty images/guliver

Скандалът с принц Андрю, един от синовете на кралица Елизабет II, набира в се по-голяма сила и има големи шансове той да бъде подведен под съдебна отговорност. Херцогът на Йорк е забъркан в сексскандал с малолетни, бил е много близък с обвинения в педофилия и сексуални посегателства финансист  Джефри Епстийн, както и в участие на доста разгулни партита.

Още при избухването на скандала преди около три години кралицата накара Андрю да се оттегли от всички кралски ангажименти и да се отдаде на цивилен живот, за да не пречи и злепоставя Короната. Да, но скандалът вече трета година не стихва и се появяват нови и нови доказателства за сексуални посегателства и престъпления.

Това накара сега кралицата да предприеме друга крайна стъпка. Тя лиши от титли принц Андрю, към когото вече никой няма да се обръща с „ваше височество“. Отне му и военните звания, което било прието доста тежко от Андрю.

Самият Джефри Епстийн са самоуби преди две години в затвора. Преди две седмици пък бившата му приятелка бе обвинена от съда в Ню Йорк за секс трафик на деца. В момента принц Андрю е изправен пред възможността да бъде съден в САЩ от американка, която твърди, че е била заставена да прави секс с херцога от покойния финансист и приближен до редица влиятелни личности Джефри Епстийн, когато е била на 17 години.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР