Хармония, за която мечтаем

„Движещата сила на нашата марка е постоянното търсене на хармония чрез форми, материали и цветове“, казва Паскуале Натуци – основател и главен изпълнителен директор на Natuzzi Italia. Да се потопим в ненадминатия комфорт, който обещава италианският бранд за премиум мека мебел.

Елка Влаховска 20 November 2021

Natuzzi Italia, известният италиански бранд, който винаги отстоява качеството и стила на онова, което светът припознава като Made in Italy, представи ексклузивна нова колекция, наречена Circle of Harmony 2021, в която 8 световни дизайнери са поканени да разработят свои модели с идеята да пресъздадат усещането за средиземноморския начин на живот и природа.

Върху колекцията работят известни имена като Паола Навоне с диван и кресло Argo, Ника Зупанк с дивана Deep и креслата Wave, Клаудио Белини с модулната система Pablo, Мауро Липарини с дивана Buddie, Фабио Новембре с дивана New Classic, Маркантонио с дивана Infinito.

Колекцията е призвана да внесе спокойната атмосфера на средиземноморския регион в домовете по целия свят и то точно сега, във времената на несигурност.

Natuzzi Italia е най-големият производител на мека мебел в Европа. Всички материали, влагани в производството, се произвеждат и обработват на Стария континент. Сред предложенията на бранда откриваме висококачествени италиански дивани, кожени кресла и премиум канапета с изтънчена линия и изискан стил.

Неразривно свързана с Пулия, където компанията има своите корени от основаването си през 1959 г., Natuzzi Italia черпи вдъхновение от уникалните местни пейзажи и култура, за да разпространява този безпогрешно разпознаваем стил на живот, основан на търсенето на хармония, дружелюбност и споделяне на общи ценности.

Колекцията Circle of Harmony 2021 затвърждава избора на дизайн с меки, щедри и удобни линии, който визуално представя приветливия и елегантен дух, съчетаващ перфектно етика и естетика, стил и функция, цветове и материали.

Проектите на Natuzzi Italia се основават на силна емоционална връзка с дизайнерите, призвани да споделят своите творчески идеи, вдъхновени от свят на органични форми, радост и ритми, предложени от естествените природни цикли.

Circle of Harmony 2021 превръща домашните пространства в неформални и излъчващи непринуденост места, използвайки естествени и меки форми и цветове, вдъхновени от пейзажа на Пулия и от нейните традиции и култура.

Диванът Argo на известната дизайнерка Паола Навоне ни приканва да усетим пространството в дома с очите на хората, които обичат природата с нейната красота и хармонични форми.

Навоне черпи вдъхновение от спокойния начин на живот в Пулия и връзката със земята и морето, пресъздавайки творческите си идеи в меки форми и спокойни тонове, и фокусирайки се върху простотата на детайлите. Ниските, почти невидими кракана дивана подсилват идеята за изключително удобна, привлекателна и обгръщаща система за сядане, идеална за моменти на релакс – сами или с компания.

Argo е проектиран да бъде остров на комфорта у дома.

Креслото Argo, с неговите щедри размери, е символ на един специфичен начин на интерпретация на живота и пространствата, в които живеем. Мекият външен вид се допълва от 3D пълнеж и от неочакван детайл на гърба на облегалката, а именно две големи връзки, които допълнително подчертават мекотата на на креслото.

Двойното кресло Wave  на Ника Зупанк е сред основните елементи в колекцията Circle of Harmony 2021. Неговите плавни форми, подобни на движението на морските вълни, създават усещане за едно уютно, топло и релаксиращо пространство, където не само тялото, но и духът намира покой.

Обгръщащите извивки на облегалката и възглавниците създават привлекателно интимно пространство. Като допълнение е табуретката, изработена от две полусфери, които могат да бъдат съединени с елегантен метален аксесоар в приятен златист цвят за съхранение на любими списания или албуми.

Креслото Wave на Ника Зупанк е също елегантна част от новата колекция на Natuzzi Italia, възхваляваща красотата и семплия радостен и приканващ към по-лежерно възприемане на света средиземноморски стил на живот.

Диванът Pablo на дизайнера Клаудио Белини е оригинална и вълнуваща окото игра на геометрия с различна височина и обеми. Меките и привлекателни извивки оформят минималистичен дизайн, който се разполага във всяко пространство с ненатрапчиво, но осезаемо присъствие.

Модулната система позволява значителен брой линейни и ъглови конфигурации, при това с различна височина на облегалката. Използваният полиуретан e еталон в областта на здравословните материали, тъй като разполага с отлична структура за регулиране на влагата, темепературата и еластичността на сядането. Моделът се предлага в голямо разнообразие от дамаски и естествени кожи, устойчиви както на механично износване, така и на оцветяване в резултат на петна.

Силно въздействаща скулптурна форма притежава диванът Infinito на дизайнера Маркантонио. С категорична и смела визия, той същевременно носи хармонични вибрации и приканва към удоволствието на пълноценното релаксиращо преживяване в дома.

Диванът New Classic на Фабио Новембре съчетава елементите на класическия диван, който и до днес е припознат като синоним на удобството и елегантността, с новите по-плавни и по-близки до природата форми. Призван е да сближи тези два свята - на рационалното и емоционалното възприятие на дома.

Buddie на Мауро Липарини е по-скоро цялостна екосистема, а темата, която тече във вените й е възхвала на модулността, която ни позволява да персонализираме по най-добрия начин съвременната обстановка в дома.

Колекцията Circle of Harmony 2021 е призвана не само да предизвика въображението ни, но и да осигури онова високо ниво на комфорт, характерно за мебелните премиум брандове на Италия.

Selamore е изключителен представител на Natuzzi Italia за България, а повече информация за италианския бранд може да намерите тук

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР