Най-доброто от българския дизайн

Четвъртото издание на Преглед на българския дизайн включва селекция от 11 автори, обединени от темата “Стойността на дизайна”

10 November 2021

Четвъртото издание на единствения фестивал за дизайн в София - МЕЛБА ще стартира на 11 ноември, четвъртък, с откриването на изложбата Преглед на българския дизайн, която ще може да бъде разгледана до 21 ноември в КО-ОП.

Изложбата е субективен поглед върху актуалното състояние на българския дизайн от последната една година на организаторите на фестивала - Студио Комплект. Техният подход преднамерено търси да отличи разнообразни реализирани проекти. 11-те дизайнери и екипи са от сферите графичен, продуктов, социален, образователен, интериорен, интерактивен дизайн, типография и мода.

Общата тема е “Стойността на дизайна” като повод всеки да разбере повече за значимостта на процеса, предхождащ реализацията на крайния продукт. Всеки посетител ще може да разбере по-добре как дизайнерите вземат решения и кое обуславя техния избор по отношение на проучвания, експерименти, материали, колаборации и финална реализация.

В селекцията влизат както утвърдени и познати в сферата имена, така и тепърва пробиващи със своята работа млади такива.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР